masih belum sempurna

Sunday, October 30, 2011 2:29 AM Posted by solihin hasan 1 comments
lame btol taip2 kat blog nie..da lame x up to date blog nie..hehehe..biase la manusia nie mane pernah ade mase yg bnyk..kalo ade mase pon skg nie tdo je la yg ak slalu nk wat..sbb nye xpnh ckup kot tdo..da la kelas tiap2 mggu awl..sekse bijik mate aku..hehehe..bkn tu yg ak nk update kan skg nie..tp tengah2 mlm nie tbe2 lak rase nk taip2 kat blog nie..nk ckp kang susah..nie je la yg ley ak wat..hmmm~~manusia nie kan kenape lah dicipta kan ade je yg kurg..tp kalau lah manusia nie sempurna konfom aman sejahtera dunie nie..xnk skop yg jauh2..just nk skop kan kat dri sndiri je mlm nie..aku pon xtaw lah npe aku jd cmnie..mmg la tuhan tu da ciptakan ak cmnie..xkn la xnk bersyukur ape yg ad dalam dri ak nie..kdg2 org kate tgk dari jauh mcm sempurna je mamat nie kan..tp tu lah..ak nie bukan nye malaikat yg xde cacat cela nya..ak nie seorang insan..kdg2 xdpt nk control kdg2 plak ley control..yg xley nk control tu lah bnyk dalam dri ak nie..byk nyusah kan org..suke sgt pkir bukan2..tp nk wat cmne da bnd tu mmg ade dalam dri nie..nk buang pon makan mase yg lame kot..da tu dari kecik lg da ade perangai cmnie ape ley wat kan..buat mase skg nie sdg berjuang nk kurgkan ketidaksempurnaan tu..tp kdg2 ade gak terlepas sekali dua tu xley nk watpe lah kan..yg paling xley nk buang cpt sgt pkir bnde negative yg akan datang..xtaw lah ngape jd cmtu..nk kate xpkir lebih pade pkir da nie..haha..then nk wat cmne da itu kekurangan yg ak ade..ape boley ak wat??da cube da nk buang..mintak maaf da byk kali da tp still bnde yg tu gak la yg ak wat..tp masalah nye npe la bnde yg ak xske tu slalu sgt muncul depan ak..then bnde tu lah wat ak jd pkir negative je..ble la nk pergi nye perasaan prasangka nie..tp kdg2 perlu jgak ad prasangka tu..kalo xde nt susah plak kan..ak xtaw nk ckp cmne da tp ak rase org yg ade sekeliling ak tu mule da rase xsng dgn perangai ak yg ntah ape nie..tp what can i do??itu kelemahan ak..maafkan ak kalo itu membuatkan 'kau' rase mcm tertekan dgn ak nie..bkn nye niat ak nk wat cmtu...tp perasaan tu membuak2 sbb kalo ak da bnci bnde tu tp ak ternampak pulak mule lah fikiran ak nie jd mcm haram..merepek2 ak fikir..padahal org tu xde wat pape pon..elok jer diam xde wat prangai..just ak nie jer yg susah nk btol kan kekurangan ak nie..ye ak mengaku tu sume mmg salah ak..tp ak xtaw nk wat cmne lg..tu mmg ketidaksempurnaan yg ak ade..kite nie manusia mane lah pernah ad yg diciptakan sempurna..even kalo tgk da mcm sempurna tu mst ade jgak kekurangan nye..last but not the end mnx maaf aje lah yg ak ley wat..coz itu kekurangan yg aku ade..tlg lah cube terima seadanya..ak xpaksa..tp ak sdg mencuba mencukupkan ape yg ak kurg tu..just give me some time..

kembali mengupdate!!

Monday, September 5, 2011 5:11 PM Posted by solihin hasan 0 comments
pergh lame gile ditinggalkan bende alah nie..almaklumlah kesibukan menghalang segalanya..kerja2 tu jer lah yg dibuat..sampai raya pon kerja gak..but tu normal jer bg aku..same for the year yg sblmnye..ad hikmah disebalik terjadi nye sume2 tu..tak terfikir pon nk jd sume nie..tp tu lah takdir dah menentukan segalanya..cewah berfalsafah pulak..actually nk update pon bosan coz xde ape nk update..nothing to say..berhijrah ke sana ke sini buat kite be more alert with the environment nie..mencari sesuatu yg sukar dicari tu lah pengalaman hidop..semua yg terjadi nie mmg ade ketentuannye..but ak nie suke ikot flow jer..mcm2 yg terjadi..gembire sane-sini..sedih sane-sini..tp hidop nie mst diteruskan..even bnde yg kte wat tu sukar..semenjak ak kje nie..mcm2 org aku jumpe..tp tuhan tu mmg nk tunjuk kan kat aku yg org yg kte tgk gembire tu bukan sume nye gembire jer..ade jer crite yg disebalik kegembiraan mereka..byk sgt sebenarnye aku nk taip..tp da kesuntukan mase..ade mase nt ade lah lg..

kau punye suke lah nk wat ape

Thursday, April 21, 2011 12:47 PM Posted by solihin hasan 0 comments
today lesson is to hear other says..kdg2 kte nie kne gak dgr org laen ckp ape..xkn lah kte jer yg nk jd kpale..huhu..low as possible as you can today..coz today u will see the genius person will show their better way to get the best things..then what i can do is just follow it..doesn't make sense if u to give any suggestion coz u are zero of anything today..gudluck to "u" that will be the cleaver or brilliant person today..adios~~

melayang seketika~~

Tuesday, March 29, 2011 5:13 AM Posted by solihin hasan 0 comments
fuuuhhhh~~ffuuuhhhh~~banyak gile habuk kat cnie..hehehe..almaklumlah da nk ujung2 sem nie..kerja pon byk pastu test pon mule nk lumbe2 kan..mmg kne tggal lah tempat mencoret nie..haaa..bukan mencirit..hahaha..

actually that is not the moral of the story..hahaha..kalo da sayu2 nie kne lah hibur kan hati yg lara nie jugak kan..bukan xnk kongsi ngn sape2..tp arynie cm nk mencari ketenangan dgn sndri nye..maaflah aku berdiam seketika td..aku tiba2 melayang pabila teringat nada yg menyahut panggilan aku senja td seperti aku yg bersalah..kenape perlu ckp sebegitu sedangkan ketika kau yg mahu sesuatu dari aku berkata sungguh syahdu seperti lembut gigi dari lidah..apakah aku ini bukan talian darah kau??knape bile aku jer sume org ckp cmtu..aku masih lagi ade hati dan perasaan..dari hujung kau menyahut seperti aku ini memberi bala saja kepada kalian..tp aku ade siapa??itu membuatkan aku seperti serba salah arynie..aku mula berfikir tatkala duduk bersendirian td..seperti aku yg memberi beban..sedangkan kau tika dahulu seperti tidak ingat satu apa yg kau sudah lakukan..aku nie dapat ape jer hah??nk start sem pon aku kje cari modal kau tahu??

kau dlu setiap awl sem org tua itu bg..kau susah kau cari die..tp aku susah aku senyap saja..kau nk ape kau rengek2 kau dapat..aku nie nk terdetik utk mnx pon segan..aku tgk riak wajah org tua tu pon aku sudah tahu..tp td bile mendengar suaranya aku sudah mula rasa bersalah..kerana mungkin mlm ini aku akan membuat org tua itu tidak tidur nyenak..maafkan aku..bukan niat aku utk menyusahkan kalian..aku berjanji selepas ini aku tidak akan ulangi lagi..xpe lah mak kalo mak susah xpyh lah tolong..anak mak ni idop lg..xmati lg..xpe2..kdg2 nk marah pun ade..tp ape yg boleh aku buat??aku ni mungkin tidak wujud atau pun satu masalah bg mereka..pentingkan lah dri kalian itu..aku ni xpe..aku akan tetap sabar..aku tahu masa skg nie aku tgh susah..sape yg nk layan org susah nie kan..mmg lah kalo layan pon ngn nada yg tinggi aje..

xmengapa lah..mungkin kau tidak sedar dgn setiap bala yg kau dapat tu..aku tidak mengapa..aku sudah biasa..sejak dari kecil lagi aku sudah tahu bgaimana kalian semua..inikan darah daging pula..xkn lah xknal kan..hanya tuhan saja yg tahu perasaan aku cmne skg nie..luruh hati nie bile terngiang-ngiang suare senja td..rase cm ape jer dah..itu yg membuatkan aku melayang-layang sehingga kan aku masih lg berjaga sehingga pagi subuh ini..ape pon aku doakan kalian yg melayan aku selamat dan sejahtera..

rutin da x same daaa

selame hari nie idop aku normal aje..dari hari ke hari normal cm byase aje..but now my life changes lol~~haha..pelukis itu telah melukis sesuatu yg tidak normal bg aku sebelum2 nie..hahaha..pecah perut aku di buat nye..gelak x abes, senyum selalu..haish..ini sudah menukar keadaan aku sblm2 nie..hahaha..tp bile pelukis nie tbe2 jer xde idea, aku pon abes lah..tp keadaan tu berlaku sekejap aje..hehehe..btw aku ngn pelukis nie like complete each other..ahaha..aku mmg suke tingkah laku die..exaggerate aje semedang time die lukis..hahahaha!!!siap dgn style lg..mmg aku xley lupe lah..hahaha..dgn mimik muke nye..huh!!ilang sume stress yg ade dalam pale otak nie ble tgk..hahaha..die mmg gile2, kalah lah gile2 aku nie..hahaha!!aku xprnh lg jumpe org yg cmnie sblm nie..mampu wat aku gile kot..hahaha..tp mmg aku da crazy on u lah..hahaha!!tp peristiwa yg berlaku yesterday itu mmg aku xley lupe..kalo aku igt mst aku nk sengih sorg2..hahaha..bygknlah excercise lepas mkn..pastu ley pulak men pukul2..dalam kawasan restricted plak tu..hahaha..gile x gile tu..btw i'm hepy wit that..sbb nye itu yg laen nye pelukis aku nie..hahaha..nk rahsie pon susah..taw aje sume yg berlaku..nk sorok pon xley..ahaha!!!tp ok gak cmtu..xpyh nk selindung n cover2 dah..hahaha..yg aku nk katekan skg nie die telah mengubah corak hidop aku nie..corak tu aku xprnh jumpe lg..hahaha..sungguh menarik!!!thanks~~

news feed!!news feed!!!hahaha..

hey2!!kau2!!eh bukan kau lah!!kau tuu~~haaa..yg tu lah..hahaha..ape lak aku mrepek nie..hahaha..sje da lme aku x ngarut2 nie..haha..tp yg benar nye topik itu mmg benar..hahaha..xtahu lah aku da mls nk pkir ape yg org nk kate..just go for it!!hahaha..then ble da found haaaa...itu lah yg terjadi skg nie..mule2 just dering2 jer..hahaha..n then tttuuuuuuttttt~~~~~no komen..haha..terlupe lak..that my rite kan do ape yg ak nak..haha..ak tahu ape yg terbaik utk ak..bukan ak nk jdkan jantina itu sbg penyebab sume nie..tp kdg2 kne gak caye ngn instinct dri sndri tu..kan??ape slah aku memilih ape yg ak nak..n ak taw lah cmne nk uruskan bnde tu..xpyh lah nk judge ak nie mcm2..i did wat i wanna do..sume nk yg menarik kan dlm dri nie..so ape lg,ak cume berbuat sedemikian utk menggapai kegembiraan itu..hahaha..walaupon ak taw da byk org yg agk bengang ngn ak nie...SO WHAT??do i care??hahaha..tp jd manusie nie kne lah sedar gak kan..xkn nk perangai cmtu aje...jgn jd bongok lak..hahaha..bkn nk bongokkan sape2..bermonolog dalaman jer..xde kne pon kat sape2 bongok tu..ahaha..ak sdar ape yg ak wat nie..taw kot ape baek buruk nye..haaa..bile bnde tu da hak kite amk aje lah..watpe nk biar2 jer..wasting aje..ble da xdpt mule la nk nyesal2..hahaha..tp skg nie sudah pon success..ahaha..success ape???haaa..biar menjadi success jer..kalo xbgtaw pon tahu aje..kan??hahaha..yg pelik nye ak nie cm taw2 aje..kan..ade org intai tempat ak nie..hahaha..btw ini hanya hiburan utk mereka yg inginkan sesuatu yg agk menyakitkan...ahahaha!!!kejam nye aku..abes ak nk wat cmne lg kan..da jln crite tu mmg cmtu..terime aje lahhh..hahaha..btw aku tetap berwarna-warni skg nie..terima kasih kepada pelukis itu kerana mewarnai kertas yg sudah kabur2 tu..jelas terlihat seni tu..hahaha..buat mase nie dan mase2 akn dtg aku sudah bercadang utk tetap kat pelukis ni jer lah..agk menarik hasil karya beliau..hahaha..itu mmg tak dapat dinafikan lg..dan die pon taw ape hasil lukisan yg aku nak..hahaha..lastly..I LIKE YOUR "ART"....

bertelenovela

drama,drama,drama...kat dunie ni pon mmg pentas drama pon..so xkesah lah sape pon nk drama2 nie..haha..kalo da jd dri kte pon org sekeliling mst rase yg kte nie brubah lah ape lah..haish..thinking tu inside the tempurung aje lg..open minda lah bru lah boley berjaye di mase depan..tp kdg2 open sgt pon jd laen plak..hahaha..ish2..wat tu salah,wat nie pon salah..hadoih..pelik2 jer lah..hehehe..btw my world going to change from time to time now..hahaha..make sure that uols eyes are not effect from the things dat happen di depan kalian semua~~i like dis telenovela~~~lalala~~

its all about happiness today

Sunday, February 6, 2011 8:40 PM Posted by solihin hasan 0 comments
suke3!!!hahaha...xsangka sungguh ek sbb nk tgk ak sggup tu xtdo...kesian~~hehehe..tp berbaloikan arynie..xde lah waste cmtu aje..u make me smile lah dear..huhu..lokasi nye sgt menarik kot..hahaha..ak pon cm x caye jer ley wat something yg agk seronok kat ctu..hahaha..mate da layu tp kuat kan jugak yea..ak taw da td..tp inilah mase yg akn ak kenang when wit tuuuuutttt~~hahaha..rahsie ok..kerajaan pon xley taw..ak igt kan maen2 jer pg td..tp ble dgr sore tu bersungguh bunyi nye..xbaek menghampekan org yg da bersungguh kan..ape lg ak pon bersiap siaga lah..hahaha..smpi2 tgk muke tu ltey sbnrnye kan..yelah jalan jauh lak tu..penat smlm pon xabes lg lak tu..haish..kesian jer tgk muke yg penat td tu..hehehe..tp yea lah lpas nie xtaw lah ble lg yg akn dpt moment2 like that back..hahaha..da la tbe2 lari ble org yg dikenali tgk..ape daaaa~~watpe nk tkot..hehehe..arytu ade gak ckp kan..ble org nmpk tu bia je lah..hehehe..we don't do things yg "melampau" pon td..kan3??hehehe..but today i'm feel like new soul again lah..hehehe..rase cm dunie tu baru ade utk ak..hahaha..yea lah sblm2 nie penah lak ak nk wat cm aryni td..hehehe..btw masyeh yea for being like dat wif me..ak sentiasa menghargai nye..hehehe..xoxo!!!hahaha!!!

da abes da cuti(cuti ker aku??)

9:59 AM Posted by solihin hasan 1 comments
ary nie laz day cuti..kje pon ad yg xsetel lg..haih..solihin2 ape lah ko nie..
ak pon xtaw time cuti mase ak g mne jer..hahaha..btw moOd xde lah nk tulis2 nie..xtaw lah npe..hahaha..soo xtaw laaa~~`

aku cuma manusia biasa tidak berbeda dari kalian semua

one day something juz appeared in front of me..ak xmntak pon sume nie..xkan lah ak nk lari plak dari sume nie..watpe lak nk lari kalo da cerita ak cmnie kan..hahaha..biar lah ak, ak bkn hak siape2 ok..please do understand ek..sume manusie ade hak mereka..mcm lah ak xtahu..makcik2 semua xbek lah asyik wat cmtu jer..
ape daaa~~apesal lah kalo ape yg ak wat tu laju jer kat mate korg??hahaha..ak pon ade life gak..btw slame nie bkn nye kalian semua knal bgaimane ak nie..hahaha...jgn tgk muke buku jer..hahaha..pastu nk tafsir ek..xbagus tu..penat lah xjd sape dri ak nie..asyik dok senyap aje..hahaha..tgk aje ape yg berlaku..haaa..dis time is my turn lah plak..skati lah ape pon ak nk wat!!!ahaha!!hak ak nk wat tuuuuu~~hak ak nk wat niiieeee~~haaaa...letey da asyik kne jge mlot org aje..haish..susah la nk idop cmtu..kalo artis xpe lah juge kalian buat begitu....hahaha..jgn kate ak xtaw ek..i do know ape yg berlaku ok..saje wat2 pejam mate jer..hahaha...nk tgk jauh mane org-org-org dan org mengambil tahu ape yg ak lakukan...ahaha!!!tgk lah puas2 yea!!bg kau aku xbermaksud nk menyakitkan ker ape ker..let the time do their works rite??haaaa...hidop nie xadventure lah kalo dok mendap aje..bosan2..so for u plak, xpyh nk pkir ape org nk kate ok..u have ur rite,..doesn't mean that i can't be something that near wif u..hahaha!!!apelah ak merapek nie...tp ape pun ak phm setiap nada bila kau berbicara..hehehe..but its to early kan??no need for rushing2..hahaha..nk g mane laju2??kan??bkn nk tuuuuuuuuu***** pon..awl lg..masih ade mase utk mengkaji ape yg ptot..hahaha...sila paham sendri ayat td..hahaha..

some say clapping with one side hand not make sound soO please clap with me~~hahahaha

Tuesday, February 1, 2011 3:45 AM Posted by solihin hasan 0 comments
ahaha..bosan punye pasal smpai 3 post 1 ary..tulah sape suroh xbalik kan..padan muke..hahaha..org laen sebok balik umah aku sebok xnk balik..ape nk jd lah ngn aku nie..btw that not the things hehehe..mule2 aku kenal aku rase sesuatu..ble aku pkir balik mungkin aku nie jer yg perasaan lbey..ahaha!!tp dari sehari ke sehari the something is start to be something..hahaha..ape aku merepek nie..haish..aku pon xtahu tbe2 aku rase aku perlu wat cmtu..aku mule rase cm takot jer hilang something tu..hehehe..aku pon mulelah melakukan sesuatu tu..ape dowh aku nie dari td something ngn sesuatu nye..hahaha!!nk cakap segan..maklumlah just for a while know xkn lah nk ckp about something..hahaha..tp bialah aku mrepek dlu sorg2..hahaha..mcm2 aku nie..dari 1 1 aku wat..hmmm..ntah lah aku pon da xphm da ngn dri aku nie sebenarnye..btol gak ade org tu kate aku nie cepat melupakan sesuatu..tp org yg cakap tu tahu ker ape yg aku rase time tu??aku bukan nk berlaku kejam ker ape..tp ntah lah aku rase da situ fullstop nye ape lg yg aku ley wat..aku bukan nye malaikat..but now something telah terjd..ape yg aku ley wat, aku cume manusie biase jer..yg terjadi skg nie bukan kehendak aku..dan bukan aku yg merangka segala cerita nie..so please do understand..btw u that understand wat i'm talking about i hope u will clap with me one day..hahaha..

satu pesanan yg boleh berguna

2:32 AM Posted by solihin hasan 0 comments
remember dis oke


when we love "something",
we must able to let it go..
coz when it doesn't come back, the "something" is not meant to be for u..
but if it come back that "something" is yours..

ask to your heart~~

Monday, January 31, 2011 10:06 PM Posted by solihin hasan 0 comments

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra


Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang


Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra




The Ramlees (Yuna, Mira Tilu, Liyana Fizi & Najwa) – Itulah Sayang


** tbe2 lak aku berkenan ngn lagu nie..hahaha..
** hanyalah hiburan semata-mata, kalo x pon saja nk menunjukkan rasa~~lalalalala~~





perluke aku rase cmnie lg???

3:01 AM Posted by solihin hasan 0 comments
Oh tidak!!nape lah dgn aku nie..ape da jadi nie solihin..aiseyh..aku da mule da..tlg lah give me this laz chances to make it true...haaa..ape prangai pon aku xtahu lah aku nie..mane dapat ntah..tbe2 jer dapat prangai nie..haish!!aku igtkan arytu aje..tgk2 skg nie pon da mule da..aku pon da konpius ngn dri aku sendri da ni haaa...
ape dowh!!!haaaaa!!!!!sedar2!!!aku ase cm nk lari plak..tp aku rase cm nyesal pulak..hemmmm...aku xnk banana fruit many time..hahaha..aku tkot btol lah kalo jd lg nt..ape yg xkne lg aku pon xtahu lah..yg elok pon xley,yg xelok dlu pon xley,yg ok arytu pon xley, skg nie da ckup ok pon pale aku nie bengong2 plak..haih!!solihin2~~mungkin aku perlukan mase lg kot..mase utk mengkaji sume2 nie..harap2 ape yg aku ade skg nie akan kekal..amiiinnn~~~

kate org xkenal maka x chenta!!

first of all i apologies that i'm actually not fit on you...hmmm..i'm sure that hurt the most at u..but i really cant stand it anymore..then the gift that u gave to me i swear for GOD sake i cant except it..please don't waste ur money at me..that things so damn expensive lol..what are u thinking??haaaa??wah3!!solihin berbahasa mat saleh pula arynie..hahaha..nk taip dlm bahase malay tibe2 lak terase kurg aja..hehehe..padahal sebelum nie elok aje aku mencarut gune bahase malay..hahaha...


hmmm..aku rase cukup lah tu kn..ape lg yg aku ni nk fikirkan lg..ia sudah pon selesai..aku harap kau berfikir dgn wajarnya..tlglah terima kenyataan yg kita bukan lg kita yg dulu..aku tahu aku salah..please do hate me if u want..
tp mengapa jiwa seseorang itu mudah beralih angin??btw aku masih x mengkaji lg pasal jiwe2 nie..sbb xde mase lah nk kaji bnde2 cmnie..byk lg yg kne aku kaji..hahaha..bg kau yg masih baru mengenali aku..aku harap aku xkan lakukan apa2 yg xsepatut nya terhadap kau..tp aku masih lg terpinga-pinga dgn segala takdir yg berlaku ni..aku masih lagi mencari pangkal cerita ni sbnarnye..aku pon konpius gak kdg2 ngn diri aku nie..tp aku tkot akan terjadi lagi sesuatu yg pernah terjadi di masa silam aku..aku xmahu itu berlaku..tp ade mase lak aku rase cm ape jer aku nie..haish!!!please give me a keyword please??huhuhu..aku pernah rase cm nie dulu n aku telah mengabaikan nya kerana aku fikirkan diri aku ini salah..mungkin kata2 hati aku berlaku silap mentafsir ape yg sedang berlaku ketika itu...dan aku dah merugikan diri aku sendiri melepaskan sesuatu yg pasti..hahaha..time tu bru lah fikir bodoh nye lah aku nie..rapatnye aku time tu tuhan aje yg tahu cmne..keadaan tu tibe2 da kembali skg nie..tp aku sedar aku skg nie bermain dgn api..dlu laen lah..dlu mungkin aku xmengerti apa2..tp skg nie rasa nk tp tkot cause of the distance..kite sgt jauh~~hahaha...btw aku rasa biarlah masa yg menentukan segala nya...its about faith..kte mmg boleh mengubah tp bukan mengubah sesuatu yg telah di tetapkan..tp sejak mengenali aku seronok dgn kau..xtahu lah mengapa..but its fun to know u like this..hehehe~~

selalu nya ade sesuatu

5:36 AM Posted by solihin hasan 0 comments
sedetik jantung berdegup
xku sangka nyawa masih terlekat 
sejenak aku terkenang
telah pelbagai yg aku lakukan
xmampu menyelami diri
sehingga mengasari jiwa yg berada di sisi

terkedu tika berfikir
mengenang perilaku diri sendiri
disebalik wajah itu
aku masih tidak mengerti
apakah yg akan berlaku
tatkala masa sedang berlalu

sudah aku menghilangi akal ku
berlaku rakus menjamah hati
telah aku sedari 
mengapa masih aku turuti
apakah ini sudah karma ku
mungkin kah aku masih dikaburi
dengan nafsu dan kemahuan diri

terharu bila terjebak dengan nya
tertiba sesuatu yg x disangka
tetapi masih aku ragui
ketetapan hati terhadap sesuatu ini
adakah aku akan melakukan lagi
ataupun aku akan menemui

mengetahui pabila menguji
terkadang aku mula berfikir
apakah benar perlakuan ku ini
melayani sesuatu seperti sesuatu
akan tetapi
aku masih di dalam ujian masa
masih mengenal sesuatu yg berlaku
masih mengkaji yg sedang berlaku

apakah benar kali ini
ataupun hanya sekadar penguji
terhadap perjalanan hidup ku ini
akan tetapi merasai kerugian tika mengabaikan
mengapa harus aku rasai semua ini
hebat benar dugaan terhadap ku ini
akan ku cuba mengkaji sedalam mungkin
agar x sesali di kemudian hari

kini aku masih berharap
supaya aku tidak akan mengasari lagi
agar ia menjadi pasak di hati
supaya aku kekal mengenal diri
xkan lagi mengulangi apa yg telah terjadi

apa yg aku harap2 kan ini
hanyalah monolog kepada diri
supaya berubah kelakuan ini
~~~~~~~~~

aku tak mampu

Friday, January 28, 2011 5:14 PM Posted by solihin hasan 0 comments
sejenak aku berfikir" eyh ape aku dah wat nie..aku da sakit kan hati org yg xbersalah, ape kne dgn aku nie..bodoh ke ape aku nie...''tp aku xtahu bagaimana untuk menyelesaikannya lg..aku tahu aku sudah melontar kata2 manis dan janji2 menggunung terhadap kau..bagaimana aku mahu lakukan semua itu sedangkan aku sudah tidak lg berdaya untuk menyayangi kau seperti mana aku berbuat sebelum ini...hati aku sudah tidah mampu untuk mengembalikan semula rasa itu terhadap diri kau..apakah yg patut aku lakukan sekarang ini??aku sudah pun berterus terang kepada kau bagaimana perasaan aku kebelakangan ini...aku mengerti yg aku ini telah pun mengambil tempat di hati kau..tp aku sudah tidak berdaya untuk mengisi tempat itu lagi..dan janganlah kau menjadikan kisah ini sebagai tanda aras kejatuhan dalam hidup kau..tatkala suasana sebegini aku sudah rasa bersalah kerana kau sudah menjadikan aku ini sebagai punca untuk kau bergerak..maafkan aku kerana tidak mampu untuk mencintai kau lg..bukan kerana hati ini tidak tetap..tetapi mungkin disini sahaja cerita kita..kau mahu aku lakukan apa lg??mungkin jikalau aku melenyapkan diri ini akan tenang hati kau??aku sudah xmampu..aku merayu tolonglah fahami diri aku ini seperti apa sekarang ini...aku rasa amat bersalah sekarang..jgn kau layan aku seperti kau memohon sesuatu dari aku..aku tidak layak untuk menerima apa pun pemberian daripada kau..maafkan aku..

salah ker aku???

hah!!biar lah aku nk wat ape pon...mak aku xmarah pon..yg korg sebok2 nk ambil tahu pasal aku pesal ape??
ape salah aku haaa???nk kate aku nie artis xde pon..hahaha..aku nie org bese2 jer..haish!!ape lah korg2 yg suke amik tahu hal tepi kaen org nie..kaen korg tu yg koyak tang pungkoq korg tu ade korg prasan??haaa..xpon kan??kaen aku yg kotor sikit nie jugaklah yg korg nk tgk sgt..haaaiiiihhhhh manusie..mentaliti korg masih lg kanak2..come on lah..umo masing2 da 20-an xkn xmatang lg kot..xkn xley trime ape yg sedang berlaku di sekeliling anda!!!heh!!pelisssss lah..manusie tu ade hak masing2 lah..ape lak yg korg sibok2 nk tentukan hal org laen lak??penah lak aku amk tahu kesah korg??haaaa??cukup2 lah prangai korg tu..bawak2 lah berubah perangai tu kawan...masih xterlambat lg..mmg xsalah mengambil tahu hal org laen..tp manusie nie ade gak tahap kesabaran nye..jgn lah sampai sekor2 kne shoootttt!!!! nt bru nk jd baek cm malaikat...kesian lak aku tgk budak tu haaa..cm tersekse jiwenye kne...gossip aje lah yg korg pandaikan???laen ape pon xley!!!btw budak itu xsepatutnya kamu semua lyn sebegitu..salah kah membuat perkenalan baru beliau??itu hak die..so,please don't be like mulot yg menyakitkan aty org laen..xperlu itu semua..aku tahu ape yg aku lakukan..laen lah kalo aku nie g tangkap ciom die!!!hahahaha!!!itu mmg ptot lah korg2 yg paparazi tu nk amk tahu..tp kalo sekadar bergembira bersama xkn lah xboleyh!!!tidak semestinya aku nie beralih arah aku nie IBLIS..kenapa kalian semua masih tidak dapat menerima kenyataan???adakah kenyataan yg aku bg tu memedihkan kalian semua??hahaha..xde kne mengena dgn cerita hidop kalian kan??sO,dinasihatkan lah supaya menjahit tepi2 kaen kalian yg koyak rabak tu..jgn nk tgk kaen org laen yg kotor nie..aku masih mampu melakar lukisan hidop aku nie...xperlu lah dibantu oleh sesiapa..ini kenyataan kawan!!!hahahaha,..
please do accept lah!!

bergumbiraaaaa~~~~

Tuesday, January 25, 2011 2:01 AM Posted by solihin hasan 0 comments
gembire lah selagi masih ade nikmat itu,..hehe..
todays event adalah maen badminton sampai lebam!!
esk kelas mmg xde..kje pon kurg lg..ade mase gembire ape lg..
manfaatkan lah ia dgn sebaiknye..huhu..
lgpon ley release ape yg tersangkot dalam pale otak nie..
kusut,serabot,sakit ati.....mcm2 lg lah..
tp maafkan aku ye aku xsengaje td...huhuhu..
terpukul lak cmtu..k lah bdn pon da penat...
lengoh sane lengoh sini..cdg nye esk nk bgun awl...
hahaha..kalo bgun..nk mencari maklumat skit..da lah jawatan besa aku pgg..
haish!!!kne tahu sume lak tu...
penin pale memikio nye...
pesanan terakhir aku harap kau fhm ape yg berlaku sekarang..
maafkan aku..

aku sudah tahu

Sunday, January 23, 2011 8:29 PM Posted by solihin hasan 0 comments
Hmm..xpelah da mmg naceb aku cmnie..what can i do..nothing else rite..aku cume mampu bergerimis seketika dlm hati..nk kate pon hak org..mungkin ini dugaan mu YA ALLAH...aku redha,aku terima segala nya..aku mohon supaya dikuatkan smgt ini YA ALLAH bg menempuhi onak dan duri kehidupan ini...

what the fun!!!

6:07 PM Posted by solihin hasan 0 comments
hahaha..terima kaseh!!blanje aku ari nie..sepanjang hayat aku kat arau perlis nie nie lah first time kot..actually aku ade sedikit rase tkot kot td..tp first time punye psl haaaa..ikot saje..bukan senang kan..aku lebih selesa cmnie idop bebas xde sangkut ape2..nk wat pape pon rilek jer..xde nk pkir aty mane2 yg akan terguris..aku catat kot sehari dlm sejarah idop aku nie..haaaa..btw thanks for make me as your frens..

mungkin ini sudah tertulis utk kite

3:57 AM Posted by solihin hasan 0 comments
segala ape yg kte dah rancang mungkin tidak lg valid sekarang ini..semua janji yg telah terpatri mungkin xdapat di kotakan..maaf di atas kesalahan aku ini..aku mmg bersalah..tp aku sudah mencuba..aku sendiri sudah mengerti kemampuan dri nie..xkan mungkin diteruskan lg jikalau diteruskan lg akan menambahkan sakit di kemudian hari..aku xmahu menyakiti kau lama lg..benarkan lah dri aku ini pergi mencari takdir sendri..mungkin disini sahaja cerita kite..maafkan aku terhadap apa yg telah aku katakan sebelum ini kpd kau..please forgive me~~

made own mistake

Friday, January 21, 2011 12:56 PM Posted by solihin hasan 0 comments
sbnarnye aku xde niat nk menipu..aku da berterus terang..aku x tahu knape aku jd mcm tu..bukan ini yg aku nk..
aku sudah x punya rasa itu..ape yg perlu aku lakukan??aku xmampu memaksa lg dri aku nie..aku tahu itu salah aku..anggap lah ape yg kau mahu anggapkan terhadap aku..aku x melihat ape-ape pon terhadap dri kau..dri aku kini pon aku da x aku mengerti..bagaimana aku ni nk tunjuk kan lg..perlu ke aku bertidak menggila??adakah itu yg akan membuat kau akan mengerti??tlg lah jgn stress aku untuk berbuat seperti itu..aku sudah x dapat menjadi seperti dulu..tlg jgn sakitkan dri kau lg..sbb aku x mahu menjadi punca segala nya..dan bukan niat aku hendak menyakitkan hati kau..tlg lah mengerti keadaan aku sekarang..aku sudah xmampu lg..itu sahaja yg aku boleh katakan sekarang ini..maafkan aku~~