berkongsi ilmu

Monday, December 6, 2010 5:12 PM Posted by solihin hasan 0 comments
dah lame aku sampai kat umah tu tp bru hari nie aku rase aku ade adik..
bukan nye ape selame nie punye lah payah adik2 aku nie nk ckp ngn aku..
aku pon 1 gak dlu2 xreti nk baek2 ngn dorg..
dari ary sabtu mak aku bebel2 suoh adik aku nie belajar ngn aku..
mule2 mak aku kate nk anta die g tusyen..
aku kate anta lah kalo itu ley bg improve die lg..
haaa..
pastu skg nie tg malim nie punye lah payah nk cari tempat tusyen tu..
sepatotnye time cuti2 nie lah banyak tempat bkak..
nie x cuti2 lg lah dorg cuti gak..
adik aku nie nk amik PMR taun depan..
mak aku bising sbb die dpt cukup2 mkn jer..
aku tgk tiap2 ary ngadap bku..
tp ntah lah laen org laen care nye..
time mak aku bising2 tu lah yg aku ckp..
aku nie abg die bukan nye sape pon
nape xtanye jer aku nie..
bukan nye nk kate pandai sangat ker ape..
tp adik kandung lak tu..tolong lah..
sedangkan kawan2 pon aku ley tlg dlu..
xkn ngn adik sendri pon aku nk berkire..
so mlm td aku aja lah die..
kongsi lah ilmu yg die nk tahu..
mak aku kate die lemah matematik..
so nceb lah abg die nie ok bab matematik nie..
haaa..
bukan nye expert mane pon..
tp ley lah skit2 nk tlg die..
aku ase sume basic2 jer..
byk sgt die xtahu nye smlm..
aku pon risau tgk kertas soalan yg cikgu die dah tande..
punye lah sikit markah nye..
hmm..
nk wat cmne aku ni sbg abg xkn xnk tgk adik aku nie berjaye kan..
nk gak tgk adik aku nie berjaye cm aku nie..
aku lg suke kalo dorg sume lg lbey dr aku nie..
actually deep in my heart aku syg adik2 aku nie..
dats y aku sedang berusehe mencari pasal matematik die tu..
cmne lah abg nie nk igt da bape taun da xtgk sume tu..
tp aku ase susah kot sbb xley gune mesin kire nk jwb..
haaa..
aku yg da slalu sgt gune mesin tu penin pale smlm..
ahaha..
maklumlah kalo bab kire2 kat U tu sume gune matematik..
padahal ade yg senang pon nk gne gak..
da jd tabiat..
ape2 pon aku akan curah kan ilmu yg aku ade..
sebab kau tu adk aku..
ape2 pon darah kite same..
air dicincang xkn ptos..
ape pon jd aku tetap akn tolong..