manusia ape lah cmtu

Friday, October 29, 2010 9:28 PM Posted by solihin hasan 0 comments
mmg aku da agak da..stiap kali ujg2 nie mmg cmtu lah manusie tu jadikan..bukan nye aku nk kate aku nie baek sgt tp agk2 lah..pkir tu gune otak btol2 lah jgn jd b****k lak..haha..petikan ini ditujukan kepade sume2 manusie yg xtaw reti2 nk taw ape makne persahabatan..buat lah ape pon..lu punya suka maw wat ape..tp pkir2 lah perasaan org laen..jgn jd bodoh pulak..xnmpak ker ape yg aku da wat sblm2 nie..hah??!!ok2 aku bukan nye nk mengungkit ke ape ker tp sampai wat aku cm xde ape tu kire da menghine da tu..taw lah aku nie xde harte cm korg..tp tu sume duet BAPAK2 korg..aku xkesah pon duet sape ker ape ker..jnji aku xsentuh pon duet tu..aku xde pon nk nyusah2 korg..setakat duet tu boleh cari lah..jgn bile da ade duet sikit tu jadi lupe mane asl dri tu..skit pon aku xjeles lah ngn ape yg kalian sume ade..aku taw da jalan aku mmg cmnie,so aku bia jer lah cmnie..jgn nk bangge lah ngn ape yg lu ade..xlame pon ape yg ade kat tgn lu tu..lame2 nt abes lah..sedar dowh xlame!!hahaha...xpe lah nk wat cmne lu sume ade kat ats kan skg nie..just follow the flow of the story jer lah..tuhan cipta manusie nie mcm2 bukan same jer prangai nye..itu mmg xley nk dielakkan pon..mmg kuar2 jer pade perot mak lu mmg da cmtu..sejak pade azali nye cmtu..tp sbnrnye boleh jer ubah kalo nk..haha..pucuk pangkal ati tu jer nk xnk ati tu..ok lah aku xsuke sangat pon nk sebok2 sal org laen nie..hahaha..wasting!!!pegi lah mam!! ngn korg sume..aku xkesah pon lah..jnji korg xjd major dlm citer idop aku nie..hahaha

kau buat aku berkata begini

Monday, October 18, 2010 11:33 AM Posted by solihin hasan 0 comments
aku tak tahu pape pon nape xnk bgtaw yg sebenarnye??
aku tggu mcm org bodoh nape ley biar kan aku cmtu jer??
aku mule rase asa aku biar jer..
aku cube ilangkan ase tu, so nt kau pon cmtu juge.. 
aku xsuke bermain dgn kata sbb aku kota apa yg di kata...
tp ble da kau bermain kata2 aku xdpt menjadi setie..
bukan aku nk membenci aku cume menjauhkan dri..
xde niat pon nk membenci aku hanya memberi pengajaran pd dri..
supaya xlagi berharap tggi pada kata2 yg memberi janji..
aku masih simpan kata2 kau tatkala di hujung2 masa rapat..
mendiamkan diri sunyi tanpa kata dan menghadirkan dri dengan kata2..
kau seharusnya tahu apa yg kau lakukan..
berkata benar saja ape yg kau inginkan..
mengapa perlu mencari lalu nt mendiamkan dri..
apakah mungkin hilang keyakinan dalam dri atau perangai kau mmg begitu..
bukan aku hendak memaki tapi terimalah kenyataan ini..
berubahlah supaya nt tidak terjadi lagi..
ini kata2 yg paling aku suka dari kau yg pernah kau lontarkan
"biarlah masa yg menentukan segala nya"
~wassalam~

bile jawab soalan rase cam berlari 100m pecut

Friday, October 15, 2010 7:10 PM Posted by solihin hasan 0 comments
fuh!!menarik nafas lega lpas abes masa menjawab td..tp bukan jawab abes mase jer abes..sampai xcukup mase jawab..pergh rasenye macam berlari 100 m utk qualification olimpik jer tadi ble da anta kertas...mengah2 aku menjawab..da lah jawab ngn x yakin haih berdoa jer lah nt lepas subjek nie..xlarat da rasenye nk tgk bku lg nie..
puas da ase nye mengadap bku semalam..mlm nie kne tgk lagi..ape nie bdn n otak aku mule memberontak da.. aiseyh...come on lah!!!sikit aje lagi cube lah kuat lg...haish da lah mlm nie kne tgk byk..dalam mase xsampai 24 jam cukup ker nk cover??haaaa..cube jer lah..xboleh xde rezeki lah tu namenye..

dugaan yg terlampau

Tuesday, October 12, 2010 3:04 AM Posted by solihin hasan 0 comments
mati lah otak aku kne stress dgn kadar maximum.
haaaa!!!xtaw nk kate cmne da.
cube jer lah bertahan.
mggu nie mggu depan mggu lg 1.
pnoh dgn ujian.
tercirit-cirit lah nk blaja.
hahaha!!

tp hari nie aku catat rekod..
wooO!!!aku berjaye kalahkan org yg sgt pandai!!!
hahaha..bapak lah muke die lgsg xley trime kenyataan apabila telah dikalah kan..
hahahahahaha..

genius yg x menjadi

solihin solihin ape lah nk jd..ary nie cdgnye nk wat presentation utk ecs analysis..da lah wat soalan sendri, so ape lg try nk jd genius lah...hahaha...tgk soalan mcm gempak..ble time menjawab pergh mmg gempak..lgsg aku pon xley jawab...hahaha..what the f**k lah...ape ko nk jd lah solihin final da nk dekat dol!!soalan wat sendri pon xley jawab...padahal mmg payah pon soalan tu sbb kne cipta sendri pulak..haish..wat punye wat aku menjumpai jalan buntu...hah!!!bapak benci sial ngn soalan tu..aku pon da jd bengong jwb td...dekat 3 jam nk cari initial moment pon xdapat da sume nye aku assume kosong mmg kosong lah sumenye...hahahaha...da lah nk present ary kamis nie kot....aduh!!!siot jer..berhempas pulas aku cube td xdpt...tu lah time lec tunjuk xnk fokus..hey!!!solihin!!!ble nk brubah nie???smpai ble ko nk jadi cmnie...da nt ko nk kje jadi ape???
adeh.....serabot aku jadi nye...dah lah ade markah kot present tu...wat lak kje last2 minit...mmg sangat susah lah...bak kate org2 tuwe,..da nk terberak bru nk gali lubang...huh!!menambah beban kepade otak sendri...hmm..ble da masuk waktu2 kecederaan td aku da mule malas n give up nk jwb..amik keputusan tanye je lah lec esk time kelas ape susah kan..hahaha...jalan penyelesaian nya..tu lah laen kali jgn nk wat2 pandai kalo xtaw...hahaha...

KESAH LAPAN!!!

Sunday, October 3, 2010 10:06 PM Posted by solihin hasan 0 comments
hahaha..kesah pulak aku sebenarnye..skg nie wa tgk lu kecik besa kecik besa jer beb!!
lu jgn men gila beb!!haaaa...eh ape aku ngarut nie..haha..sje suke2, tensi kot org cuti sabtu ahad aku cuti sabtu..
haih!!pastu ade pulak yg smlm da janji arynie jumpe ckp " eyh sory lah beb smlm lupe dowh " wa pkir lu wa nye memb jer dol...kalo x da lame wa sound da..pastu ary nie actually sume nk cari pasal jer kot..haish..sabar da bertingkat2 da nie..hahaha..xpe lah korg nak cari pasal ker cari pasir ker lantak lah korg..tp jgn sampai salah gune lak eh..jgn sampai wa taji lu ke wa jek muke lu beb!!haaa..assalam,,,

senyum gembire..

Saturday, October 2, 2010 4:19 AM Posted by solihin hasan 0 comments
perlu ke sedih lame2??hah!!wasting!!hahaha..bek aku go through ke jalan yg aku nk pegi..so bia lah ape yg kat blkg tu nk jd,jd lah korg..kesah ape aku..perumpamaan itu bunyinya seperti sebuah roda..bila kau kat atas mmg lah seronok kene kan org..tgk bile aku kat atas pulak..haaa..rase lah pulak ape aku nk buat..hahaha..mase utk berlaku kejam sekarang..tp xde lah kejam sgt ape yg aku wat tu..sikit jer pon..ko nk marah ko punye pasal,ko nk sedih ko punye pasal..suke sgt kan sblm nie..hahaaaa..kte tgk sape yg akan merase nt..da lah malas aku nk lbeyh..krg ade org silap paham lak..lagi satu hal lak nt..