bertukar menjadi hijau

haaaa!!!!!gler lah..aku ase dalam mase seminggu lagi aku ley jadi makhluk hijau kot..hahaha
yelah sume beban datang dengan secare "bulk" kot..pergh banyak sangat, bukan sangat jer sangat2 da skg nie..
satu pon xstrt lg..memang kelam lah nt..da kalo kje kumpulan xkn nk strt sorg kot..naek lemak lah ahli group..
kalo xstrt lak bertimbon jadinye...haiyaa!!!wa lasa suda maw pingsan lorh kalo ini macam..keleja suma kena solang2 juga mula..mampoih lah wa gni..hah!!bertimbon,bertimbon!!!wahai para lec kasihanilah anak didik mu ini..hahaha..aku ase cm nk menjerit sekuat2 je skg nie..argh!!tp tu lah xberkemampuan..jp lg jiran kate ape lak..
hahaha..cmne lah aku nk wat sume kerje yg banyak tu dlm mase yg singkat..kalo duet ley lah abeskan dalam mase yg singkat...tp kje sume tu ley ker abes kan??
haaaaa..berusehe ajelah supaye berhasil..
hehe

tak puas hati

gile panas aty aku arynie..
janji mcm keling sial..kate mggu lepas pastu minggu nie pulak..
haish aku taw lah korg ade kuase kat ctu..
tp jangan lah sampai melampau tindas org bawah..
kire camne bg camne..
agk2 lah brother dunie dunie gak..
tp pkir org tepi gak..
jgn sampai jd kat korg bru korg trase..
mmg aku doakan korg xkn tenang lah..
macam siot jer prangai..
manusie nie kalo jumpe duet depan mate yg mule2 malaikat pon jadi bapak iblis..
aku mmg xpuas aty lol!!
wait n see lah..doa org terinaiya nie selalunya termakbul...
what the fruit lah korg..
huh!!!

berhari minggu bersama secawan kopi =P

kopi peneman aku pagi buta ni..
terlepas dari seksaan pelajaran sempat aku menjerang air..
kerana teringin mungkin untuk menikmati secawan kopi..
kerana hari yg aku jalani sangat tidak membenarkan aku berkopi walaupun sebentar..
puas seketika apabila dapat merasakan kopi panas..hehe..
lega pun ada selepas dapat berehat sebentar menikmati kopi..
mungkin esk tidak akan aku rasakan seperti ini kerana akan menjalani hari2 yg sibuk dengan tugasan..
dan mungkin juga banyak tugasan yg tertangguh sebelum ini..
hehe..itulah yg aku minati, menangguh segala kerja da melakukan semua nya secara pukal..
hahaha..cukup rasanya ini sahaja..kerana mengantuk rasanya berjaga lewat2 begini..

beraye di KFC

hahaha..ape lah aku nie..org laen sume sebok raye ngn family..
aku nie insan yg amat kejam aku rase..time2 raye tu lah aku wat prangai..
3 ary sebelum raye aku da xde kat umah..tlg abg aku g niage kat downtown..
balik semate-mate nk solat raye je..pg lepas subuh g kubur arwah abah yg da 13 tahun meninggalkan kami..
lepas siap2 ape sume g lah smyg raye kat surau kg tu..dekat jalan kaki jer..
dlm khutbah raye aku tertido..hahaha..gler kot aku xtdo 2 hari ikot abg aku niage..
naseb lah gaji die bagi banyak skit..hehe..lepas balik smyg tu aku igt nk tdo jer..ngntok gler2 kot..
baring2 jer lah aku dapat..dalam 10 minit jer mule lah sdare sepupu sepapat datang..
aku wat kering jer bring2..mls aku nk layan sbb yg datang tu tak kan aku maafkan sampai akhirat ape yg dowg wat..igt time raye tu ley maap2 cmtu jer..sory lah beb..melutut kat kaki aku pon belum tentu aku maafkan..
mulut aku mule terbukak nk ckp aku nk g kje kat kfc tu time lepas salam mintak ampun ngn mak..
aku rase time tu jer lah time yg baek kot..lepas aku cakap jer die pon ok jer..sbb mak kate hari raye ke-2 tu subuh2 lg dowg nak balik kg belah bapak tiri aku..aku xkn ikot punye sbb aku nie jenis memberontak..
aku cakap pon kurg ngn bapak tiri aku tu..so dowg kate ok aku pon cntct aje lah memb aku tu..
sbnrnye aku da lame kompem da ngn dowg yg aku nk kje tu..haha..rahsie jer dlu ngn mak aku da terdesak bru aku bg taw..masuk aje kul 12lbey sampai memb aku tu amik aku kat umah..bygkan lah aku ad kat umah xsampai 24 jam pastu blah tros..mmg org laen akan pkir bukan2 punye..tp lantak korg lah nk pkir ape pon janji aku xusik duet korg sesen pon..
time naek kerete on the way g serdang tu aku mule ase dri aku nie xde sape2..
sbb time aku nk blah tu rilek jer mak biar aku g..
lepas jer pade tu aku pon ape lagi..
bwk dri lah..sampai2 jer tros masuk kje..aku igt dapat kje yg xjumpe org..tgk aku kne jadi cashier...
pergh..menggeletar tangan aku..first time aku wat bnde yg luar dari jangkaan aku..
hehehe..yg bez nye kje kat ctu sume staff masuk kepale..hahaha..tu yg aku ok jer..masuk aje 3 ary aku kje aku mule biase dgn sume tu..kje xde lah laju ngn dowg yg da lame kje kat ctu..hehe..aku slow jer..
kje kat ctu xde lame mne pon..pejam celik pejam celik da nk abes kje..tp yg aku xkey trime tu dowg nye tradisi kje kat ctu..sape2 yg last kje akan di mandikan..bunyi mcm bez..tp ia sebenarnye mengerikan..bayangkan lah kne simbah ngn cheeze ngn mayonise..tu kalo dowg baek..kalo dowg jahat dapat lah bnde2 yg berbau yg susah nk hilang..nceb aku xkne..mule2 kne kejar gak ngn dowg..puas aku memboloskan dri..hehehe..tp kje ctu mmg bez mkn pon free hahaha..lps nie susah da nk dapat makan kfc free cmtu..kne bayar lah plak..kalo nk free kne g kfc tu jer lah..tu pon kalo ade lagi staff yg skg nie..hehehe..
ary last mmg aku ase mls jer nk blah pd ctu..sbb da bez kot kje ngn dowg sume..
aku dapat amik moment2 terakhir aku kat ctu..


oya membe aku nga posing..



hahaha..senyum skit gembire mkn freee...




nie plak najib..kesian kne kje smpai kul 2 pagi..


ape lah kowg wat tu..ish3..



haaa..yg nie akak yg kerek..muke nk ketat jer..

 

meniti sedikit kebahagiaan

10:59 PM Posted by solihin hasan 0 comments
mencari kemana hilang nya kasih 
rupanya ada dihadapan mata
bersangka buruk kepada kasih 
kerana hati pernah tersiksa
indahnya kasih tiba merasa
tatkala terdengar suara yang dikasih
syahdu di hati kian terasa

terima kasih atas pemberian itu
sudah lama menanti kehadiran kasih
kini aku mula mengerti erti kasih
terbayang sejenak wajah yang di kasih
memberi perangsang dlm meniti hidup
terdengar seketika suara yang di kasih 
terlintas sebak di pangkal hati

mungkin mereka mula merasa
aku yg kian menjauhkan dri
tidak berniat utk pergi
hanya mencari siapa dri
akhirnya sudah di sedari
tidak akan meluah kata
kerana ia akan menjamah masa
jalan mudah terus terlihat
itu sahaja yg mampu dibuat

selesai sudah pengujian ini
kini akan kembali ke jalan yg di ingini
berharap akan kekal sejati


hasil kasar -solihin hasan-

rugi ker aku???

Sunday, September 5, 2010 6:10 PM Posted by solihin hasan 0 comments
hmm..bile da jadi cam skg nie bru nk terfikir rugi lah ape lah..
hahaha..len kali pkir awl2..tp mmg ak da pkir awl2 da sbnrnye..so i've made my decission..
haaaa..keputusan ape ye??keputusan utk meninggal kan semua..
ape aje yg ad akn ak tinggalkan selama nye..
kesah ape aku da itu yg aku ase bgos utk aku..
lantak lah ape org laen nk kate..firstly aku ase aku da xde sense da nk jd romantis nie..
what the F...so stupid lah kalo nk jd baek jer..abes2 aku yg menyampah..
hahaha..bek g carik betine lg bgos ad gak yg aku dapat..
hahaha..ape yg ko nk ckp ker nk anggap ker lantak lah..
janji aku senang xde kacaw sape2 ok..
aku xkn nyesal pon ngn ape yg aku wat..lg lme aku kne lg lame ak sakit..
die bkn ade rse pon..kan??manusie kejam mmg xde perasaan..kan??
kalo setakat pandai berkata-kata xpyh lah..
u meet the wrong person ok..but i still hold my word till forever..
cause that is my style..im not a cold blooded person..
i will not regret what that i've done..
;