cuti-cuti Malaysia..=))

Wednesday, July 14, 2010 1:18 AM Posted by solihin hasan 0 comments

Bercuti??hahaha..tu lah yg bermain kat dalam kpale sume student ble da dapat duet pinjaman masuk..
ble da dapat cuti lgsg xingat dunie..dunie tu cam kecik aje, ase cam ley pegang je..ak pn termasuk lah gak dalam 
golongan nie..kali nie bkn main lagi ak enjoy..sampai ke Langkawi tuuu..ikot kawan pnye pasal..hmm..
terjebak ak dalam sume nie..skg nie nk nyesal pn da xley duet pon da abes da balik da pon..so biar je lah..
ble da dapat bercuti tu ape lagi..nikmat tu ak gne kan lah dgn sebaik mungkin..sepanjang hari berjalan..
sampai kedai pn tutop lah ak ngn membe2 laen jalan..abes separuh Langkawi ak pusing..by the way, percutian bersame membe2 tu mmg best lah..hari pertame sampai2 jer kat langkawi tu ape lagi chek-in resort lah..
hahaha..first time msuk langkawi pening pale nk cari jalan..resort menginap berjename Tanjung Malie Resort..
xde gamba lah lak sbb excited sgt time sampai langkawi tu..after chek-in xtvt pertame adalah makan..dr strt nek feri kot perot ak xisi ape2..ble da sampai, ternampak lak restoran mamak..mencube nasib kat kedai mamak tu..
selesai makan jer komplen pon sampai..'ape lah kedai mamai nie bapak xsedap die masak dah lah mahal lak tu rugi makan kat cnie'..hahaha..biase lah manusie kan mne penah rase puas aty dengan ape yg dorg dpt..tp ak lak laen, ape yg ak jumpe ley aje masuk dalam tekak nie..hahaha...itu lah kelebihan solihin apebile sedang kelaparan..=))..selesai makan mencari destinasi seterusnya iaitu Cable Car..xdpt nk ceritekan cmne, ak cume ley tunjukkan dalam pix nie..

haa..cuak kot dok dalam cabel car tu...


view dr tempat stop pertama..

haaa..posing skit..=))

okeh..cukop2 kat cabel car tu..kalo nk upload sume mmg xabes page nie..hehehe..
lepas cabel car tu pusing2 lak kat taman geopark tu..ape lagi mencari lah ape saje yg rare kat ctu..yg xde kat arau nie..mate ak da terjatuh aty kat beg sandang..banyak kali kot pusing kat ctu..mne lah taw tbe2 nampak yg lagi cantik ker..laz2 xde..so beli jer lah,harge pon xde lah mahal sgt..berjalan2 keliling geopark..

mari belajar geologi!!!hahaha..
haaa..cun x???pix nye..bkn orgnye..hehehe..

sesi soal jawab???
haa..mmg puas jalan lah kat ctu..da abes jalan g mandi air terjun lak..ak xbrape minat lak nk mnd kat laut nie..sbbnye leceh kot nk kne mnd air bersih lak lepas tu..so, ble da syah ajak g air terjun ape lagi"jom2!!"..


haa..melihat air yg sedang terjun..hehehe..

da habis mandi mande balik lah..letih yg tersangat2!! kot..msuk jer bilik terbaring teros kat atas katil..letey kot jalan banyak sangat..hehehe..xlame lepas tu nk kua lg..mate ak da berat gler dowg let lg ajak kua..huh!!nk xnk ikot gak lah..hehehe..fuhh!!xlarat nk cite da nie..banyak sangat2!!hehe..janji ak da pusing pulau langkawi..so sem depan destinasi laen pulak..hehehe..








OpPsSs!!! tertdo sudaH..hahaha..

Sunday, July 4, 2010 9:16 PM Posted by solihin hasan 0 comments
ary sabtu malam ahad..berlepas dr tg malim ke arau..huh!!!
perjalanan yg memenatkan...
tp nk wat cmne nk xnk kne balik blaja..
diploma xabes lg..
sblm bertolak da kne motivasi sampai naek basi lah ak nie..
hehe..
g stesen kretapi mak ngn bapak tiri ak anta sbb tggu abg ak nk anta
xamk2 gak..bola nye pasal lah tu..
btw GERMAN menang semalam..
hehehe..
tren sampai jer ak brkejar2 nk msuk tren..
takot kne tggal lah kate kan..
hehehe..
da naek jer kne dok sebelah apek mne ntah nk g alor setar..
ntah ape yg bini die memekak ntah mlm tu..
huh!!! menyirap gak..tp ak abaikan ajer..
dduk pnye dduk ak tertdor..
tren benti aje ak sedar..
hehehe..
tp ble da siang cmtu xtaw ngape mate ak berat lak nk bkak..
hehe.. maklumlah sejuk..mmg best lah tdo..
dlm aty kate xpe2 jap lg sedar kot kalo sampai kat arau tu..
tdo skejap..ble sedar jer ak tgk sume dak2 uitm da xde..hahaha
cuak jap..g toilet cuci muke tnye uncle yg lpak kat pemisah antare gerabak tu,
die kate arau da lepas da adk..
kalo u nk terjun pon i xbg..
hehehe..
terpakse ak tggu stesen lg 1 jer..
pdg besar..smpai2 jer ak da cuak gak...
tkot xde lak tket..
haha..
nsib lah ad..huhuhu..kalo lah ak xsedar lg kompem lps hatyai..
hehehe..
lpas nie xkn ak tdo lg da lme2 dlm tren tu..
huhuhu..