berkongsi ilmu

Monday, December 6, 2010 5:12 PM Posted by solihin hasan 0 comments
dah lame aku sampai kat umah tu tp bru hari nie aku rase aku ade adik..
bukan nye ape selame nie punye lah payah adik2 aku nie nk ckp ngn aku..
aku pon 1 gak dlu2 xreti nk baek2 ngn dorg..
dari ary sabtu mak aku bebel2 suoh adik aku nie belajar ngn aku..
mule2 mak aku kate nk anta die g tusyen..
aku kate anta lah kalo itu ley bg improve die lg..
haaa..
pastu skg nie tg malim nie punye lah payah nk cari tempat tusyen tu..
sepatotnye time cuti2 nie lah banyak tempat bkak..
nie x cuti2 lg lah dorg cuti gak..
adik aku nie nk amik PMR taun depan..
mak aku bising sbb die dpt cukup2 mkn jer..
aku tgk tiap2 ary ngadap bku..
tp ntah lah laen org laen care nye..
time mak aku bising2 tu lah yg aku ckp..
aku nie abg die bukan nye sape pon
nape xtanye jer aku nie..
bukan nye nk kate pandai sangat ker ape..
tp adik kandung lak tu..tolong lah..
sedangkan kawan2 pon aku ley tlg dlu..
xkn ngn adik sendri pon aku nk berkire..
so mlm td aku aja lah die..
kongsi lah ilmu yg die nk tahu..
mak aku kate die lemah matematik..
so nceb lah abg die nie ok bab matematik nie..
haaa..
bukan nye expert mane pon..
tp ley lah skit2 nk tlg die..
aku ase sume basic2 jer..
byk sgt die xtahu nye smlm..
aku pon risau tgk kertas soalan yg cikgu die dah tande..
punye lah sikit markah nye..
hmm..
nk wat cmne aku ni sbg abg xkn xnk tgk adik aku nie berjaye kan..
nk gak tgk adik aku nie berjaye cm aku nie..
aku lg suke kalo dorg sume lg lbey dr aku nie..
actually deep in my heart aku syg adik2 aku nie..
dats y aku sedang berusehe mencari pasal matematik die tu..
cmne lah abg nie nk igt da bape taun da xtgk sume tu..
tp aku ase susah kot sbb xley gune mesin kire nk jwb..
haaa..
aku yg da slalu sgt gune mesin tu penin pale smlm..
ahaha..
maklumlah kalo bab kire2 kat U tu sume gune matematik..
padahal ade yg senang pon nk gne gak..
da jd tabiat..
ape2 pon aku akan curah kan ilmu yg aku ade..
sebab kau tu adk aku..
ape2 pon darah kite same..
air dicincang xkn ptos..
ape pon jd aku tetap akn tolong..

bangun terkejut

ari nie tgh sdp2 tdow pg td tetibe jer abg aku panggil aku..aik aku da pelik da bukan ker die da siap2 ker td g kerje...pelik2 pastu aku sedar jer die suoh g amik moto die kat ospital..haih..aku mamai2 terus bangun pehal lak mamat nie suoh amik moto die lak..pastu dlm keadaan yg mamai2 die kate die xcident kne langgar ngn kerete time nk g kje td..haish..kne lah g bgon amik moto die yg tersadai kat hospital tu..nceb lah leh gerak lg..kalo xley kne lah aku tolak moto tu..dengan keadaan mengantoknye aku g jalan kaki lak tu g hospital tu..abg kan kne lah tolong..sape lg nk tolong kalo bukan adk nie...tp slalu nye adk jer yg igt sume tu nk tlg abg..abg tu ade ker penah igt nk tlg adk nie yg tgh susah kdg2..nk tlg pon susah agk nye..hmm..nk wat cane wat jer lah baek..myb nt ade lah yg baek aku dpt nt..lepas jer amk moto die xley lah aku nk sambung tdow blik..sbbnye da nk g kje lak lepas tu..ape lg bersarapan lah aku dengan scramble eggs with chopped meat and a glass of ice coffee...nk wat cane mak xde lah plak arinie..blik kg lak dari semalam..so kne lah wat sndri..hmm..bosan btl lah kje nie..haihh...

kerja

hari sabtu pon kne bkak kdai gak ker...adeh aku penat tol lah..mls gler2 kot nk bkak kedai..nk bangun tdo pg td pon berat jer mate aku nk bangun..hahaha...tp kalo xkerja mane nk dtg duet lak kan..mls nye lah ari nie..hmmm..kalo dok kat kedai nie ade pape yg menyeronokkan xpe lah gak..nie x kedai nye da lah cm nk ade xde jer da..hahahaha..krg kate lebey2 lak abes aku nt xde gaji lak..bosan2..apelah aku nk wat nie..haih..sungguh bosan..da lah kne jage kedai sorg2 lak tu..kalo aku taw xde org ary nie xde aku bgun tdo td...malasss!!!gler!!!huh!!!!

main air saja

Friday, November 5, 2010 7:42 AM Posted by solihin hasan 0 comments
satu musibah telah menimpa negeri perlis indera kayangan ini..selama 2 taun dok kat perlis nie, nie lah 1st time banjir telah mencurah2 ke negeri nie..ujan dgn kadar konsisten selama 2 ary telah menyebabkan air telah mencura2 sampai ke seluruh negeri nie..yelah perlis nie bukan besar mane pon..sehari jer da boleh pusing sume tempat dalam begeri nie..hehe..sesudah saja hujan berhenti ape lg mencurah2 lah plak manusie keluar mencari ape ntah aku pon x tahu..1st day ujan stop aku keluar melihat keadaan sekeliling..wah nampak nya seperti pesta air jer..happenig giler makcik2 pakcik2 akk2 abg2 semua lah rakyat negeri nie pesta air dorg..macam bukan bencana alam jer banjir tu..siap pakai bju mandi lg tu..dok bwk family mandi air banjir kat tengah jalan..haa..xde lak ek rase malu dowg mandi kat tengah2 jalan..siap bg org laen tgk lagi..haa..ble kne intai kat dalam bilik air marah pulak..haish..pelik lah aku manusie nie..bencana alam jadi pesta, mandi kat tgh jalan x malu, tp mandi dalam rumah malu pulak..pelik2..tp aku ase bencane nie pling teruk yg pernah aku rase seumur idup nie..yelah jalan besar sampai tenggelam paras pinggang bukan nk tipu..btol kot...lepas jer surut air tu boleh lah keluar pegi tgk tempat yg jauh lagi..haaa..bile da tgk rupe2nye pergh hebat nya kuasa ALLAH tu..igtkan da surut kat arau kangar pon surut lah..tp macam lg teruk jer siap air tu mengalir cm da jd sungai da jalan tu..haa..time tu mula lah si mat2 rempit kg si minah2 rempit kg keluar menunjuk kehebatan masing2..haha..padahal mak bapak bg motor suruh g sekolah bukan g gendong anak dare org merempit sane-sini..dah lah dalam keadaan banjir lak tu..aku ase mak bapak dorg tu sume da pesan siap2 'haa abu g lah amik motor tu bawak jer lah ank dare mane ko nk bawak mak ngn ayah xkesah pon, haa minah gi siap tu, tu abu da sampai da nk bwk ko merempit dalam air banjir tu, kalo xde duet cakaplah mak ngn ayah boleh bagi' hahaha..just perumpamaan sahaja yer..xde kne mengene dgn idop ataupun yg sudah tiada..sbab aku keluar tu bukan nye saje2 pon tp nk g keluar kan duet..duet kat tgn dah pon selesai..mmg mkn banyak duet kot bile terjadi keadaan cmnie..pegi2 jer sampai roundabod jer yg boleh lepas..tgk dari jauh time tu air kat depan putra palace paras pinggang kot..konfirm2 pekan kangar tu tenggelam..dalam mase nk pegi tu pon dah lalu kat air da..seronok betul rakyat perlis nie aku tgk..suke sgt dorg dgn ape yg terjadi tu..mcm nk tiap2 ary jer..xjd ke kangar ke kuala perli saja..da bile kat tempat laen x tahu..agk kering kontang wallet aku time tu..mmg kne carik gak mesin ATM, kalo x haish...susah tu..ble sudah jer selesai kerje2 mengluarkan wang dari bank balik lah..ontheway balik ikot highway tu tibe2 ternampak org kerumun2 tgk ape aku pon kurg pasti..tp ble da tgk haa bru lah aku tahu ape yg dorg tgk tu...banjir juge..hehe..air da melimpah2 ke pusat bandar..mendengar cerita dari sumber org perlis dorg kate nie paling teruk dari sebelum nie..sebelum2 nie ade gak banjir cmtu tp xde sampai banyak sgt air  yg melimpah..air melimpah tu sebab nye datang dari empangan yg terletak di Timah Tasoh..besar kot tmpat tu..tp kalo da besar n then xmampu pulak nk menampung lagi..empangan tu xley nk simpan air tu dah..kne lepaskan juga..nk xnk kne buat..so jd lah cm hari nie..air tu mengalir mcm kat sungai..siap ade arus lagi..lepas jer abes paper final highway ptg td aku mulenye cdg dah nk pegi..tp xpe lah..keadaan xmengizin kann..so time nga berhubung tibe2 datang seorang lelaki..mempelawa utk berbasikal ke kangar...wah!!aku mule teruja dengan pelawaan tu..sbb aku nk try wat gile g nek basikal g kangar..jaoh kot, jarak perjalanan pergi dan pulan nye da lebey kurg 35 km cmtu lah..tp mmg best lah journey to the kangar with pedal cycle..pergh mule2 jer kayuh mmg best lah rase cm nk tercabot gak kaki tu..tp kne lah kate bende laen seperti bende yg aku tgh wat tu bende yg best..hahaha..da sampai jer kat kangar pergi plak ikot dorg merayau..lg hebat redah air dgn naek basikal..wah mmg fit lah kaki aku lepas tu..
haa bile da sampai jer kat kangar haa aku lihat lah ape yg tertinggal daripada air3 yg melimpah tu..abes sume kedai..terminal bus pon tenggelam xbley nk masuk..teruk2 bencana alam yg dialami kat negeri perlis nie..sampai last check point relaks lah saja..amik angin dlu..sbb lepas tu nk mengayuh melawan arus pulak..sebab time redah tu ikut arus..pergh mmg gune kekuatan minda jer lah time tu nk resah air tu..haa..ble dah redah aku pon mule rase semacam sebenarye..coz air banjir itu telah mengeluarkan sejenis bau yg kurg selese bila terhidu..hahaha...da name pon banjir abes sume lah air yg ade bercampur..sampai jer kat arau pukul 4 stengah pagi..haaa..xmencabar lagi..ade sape2 brani nk joint??pergh mmg release tensen lah td...hehehe..ble da maen air kotor kne lah cari air bersih pulak..sebab xkn nk tidor kotor tu..haa..ape lg serang saja uitm pagi2 buta tu..konfom2 ade air..hehehe.da selesai semua ape lagi siap2 nak tido lah!!heehee..pengalaman seumur hidop kot..rase jalan jauh gune basikal beb!!penat mmg penat..tp advanture kot,..must try it..ok2 tiada photo utk diletak kerana photo time malam xbgus..nt mule lah nampak hantu air lah ape lah..hahaha..sampai sini saja..tp mmg syok lah!!

manusia ape lah cmtu

Friday, October 29, 2010 9:28 PM Posted by solihin hasan 0 comments
mmg aku da agak da..stiap kali ujg2 nie mmg cmtu lah manusie tu jadikan..bukan nye aku nk kate aku nie baek sgt tp agk2 lah..pkir tu gune otak btol2 lah jgn jd b****k lak..haha..petikan ini ditujukan kepade sume2 manusie yg xtaw reti2 nk taw ape makne persahabatan..buat lah ape pon..lu punya suka maw wat ape..tp pkir2 lah perasaan org laen..jgn jd bodoh pulak..xnmpak ker ape yg aku da wat sblm2 nie..hah??!!ok2 aku bukan nye nk mengungkit ke ape ker tp sampai wat aku cm xde ape tu kire da menghine da tu..taw lah aku nie xde harte cm korg..tp tu sume duet BAPAK2 korg..aku xkesah pon duet sape ker ape ker..jnji aku xsentuh pon duet tu..aku xde pon nk nyusah2 korg..setakat duet tu boleh cari lah..jgn bile da ade duet sikit tu jadi lupe mane asl dri tu..skit pon aku xjeles lah ngn ape yg kalian sume ade..aku taw da jalan aku mmg cmnie,so aku bia jer lah cmnie..jgn nk bangge lah ngn ape yg lu ade..xlame pon ape yg ade kat tgn lu tu..lame2 nt abes lah..sedar dowh xlame!!hahaha...xpe lah nk wat cmne lu sume ade kat ats kan skg nie..just follow the flow of the story jer lah..tuhan cipta manusie nie mcm2 bukan same jer prangai nye..itu mmg xley nk dielakkan pon..mmg kuar2 jer pade perot mak lu mmg da cmtu..sejak pade azali nye cmtu..tp sbnrnye boleh jer ubah kalo nk..haha..pucuk pangkal ati tu jer nk xnk ati tu..ok lah aku xsuke sangat pon nk sebok2 sal org laen nie..hahaha..wasting!!!pegi lah mam!! ngn korg sume..aku xkesah pon lah..jnji korg xjd major dlm citer idop aku nie..hahaha

kau buat aku berkata begini

Monday, October 18, 2010 11:33 AM Posted by solihin hasan 0 comments
aku tak tahu pape pon nape xnk bgtaw yg sebenarnye??
aku tggu mcm org bodoh nape ley biar kan aku cmtu jer??
aku mule rase asa aku biar jer..
aku cube ilangkan ase tu, so nt kau pon cmtu juge.. 
aku xsuke bermain dgn kata sbb aku kota apa yg di kata...
tp ble da kau bermain kata2 aku xdpt menjadi setie..
bukan aku nk membenci aku cume menjauhkan dri..
xde niat pon nk membenci aku hanya memberi pengajaran pd dri..
supaya xlagi berharap tggi pada kata2 yg memberi janji..
aku masih simpan kata2 kau tatkala di hujung2 masa rapat..
mendiamkan diri sunyi tanpa kata dan menghadirkan dri dengan kata2..
kau seharusnya tahu apa yg kau lakukan..
berkata benar saja ape yg kau inginkan..
mengapa perlu mencari lalu nt mendiamkan dri..
apakah mungkin hilang keyakinan dalam dri atau perangai kau mmg begitu..
bukan aku hendak memaki tapi terimalah kenyataan ini..
berubahlah supaya nt tidak terjadi lagi..
ini kata2 yg paling aku suka dari kau yg pernah kau lontarkan
"biarlah masa yg menentukan segala nya"
~wassalam~

bile jawab soalan rase cam berlari 100m pecut

Friday, October 15, 2010 7:10 PM Posted by solihin hasan 0 comments
fuh!!menarik nafas lega lpas abes masa menjawab td..tp bukan jawab abes mase jer abes..sampai xcukup mase jawab..pergh rasenye macam berlari 100 m utk qualification olimpik jer tadi ble da anta kertas...mengah2 aku menjawab..da lah jawab ngn x yakin haih berdoa jer lah nt lepas subjek nie..xlarat da rasenye nk tgk bku lg nie..
puas da ase nye mengadap bku semalam..mlm nie kne tgk lagi..ape nie bdn n otak aku mule memberontak da.. aiseyh...come on lah!!!sikit aje lagi cube lah kuat lg...haish da lah mlm nie kne tgk byk..dalam mase xsampai 24 jam cukup ker nk cover??haaaa..cube jer lah..xboleh xde rezeki lah tu namenye..

dugaan yg terlampau

Tuesday, October 12, 2010 3:04 AM Posted by solihin hasan 0 comments
mati lah otak aku kne stress dgn kadar maximum.
haaaa!!!xtaw nk kate cmne da.
cube jer lah bertahan.
mggu nie mggu depan mggu lg 1.
pnoh dgn ujian.
tercirit-cirit lah nk blaja.
hahaha!!

tp hari nie aku catat rekod..
wooO!!!aku berjaye kalahkan org yg sgt pandai!!!
hahaha..bapak lah muke die lgsg xley trime kenyataan apabila telah dikalah kan..
hahahahahaha..

genius yg x menjadi

solihin solihin ape lah nk jd..ary nie cdgnye nk wat presentation utk ecs analysis..da lah wat soalan sendri, so ape lg try nk jd genius lah...hahaha...tgk soalan mcm gempak..ble time menjawab pergh mmg gempak..lgsg aku pon xley jawab...hahaha..what the f**k lah...ape ko nk jd lah solihin final da nk dekat dol!!soalan wat sendri pon xley jawab...padahal mmg payah pon soalan tu sbb kne cipta sendri pulak..haish..wat punye wat aku menjumpai jalan buntu...hah!!!bapak benci sial ngn soalan tu..aku pon da jd bengong jwb td...dekat 3 jam nk cari initial moment pon xdapat da sume nye aku assume kosong mmg kosong lah sumenye...hahahaha...da lah nk present ary kamis nie kot....aduh!!!siot jer..berhempas pulas aku cube td xdpt...tu lah time lec tunjuk xnk fokus..hey!!!solihin!!!ble nk brubah nie???smpai ble ko nk jadi cmnie...da nt ko nk kje jadi ape???
adeh.....serabot aku jadi nye...dah lah ade markah kot present tu...wat lak kje last2 minit...mmg sangat susah lah...bak kate org2 tuwe,..da nk terberak bru nk gali lubang...huh!!menambah beban kepade otak sendri...hmm..ble da masuk waktu2 kecederaan td aku da mule malas n give up nk jwb..amik keputusan tanye je lah lec esk time kelas ape susah kan..hahaha...jalan penyelesaian nya..tu lah laen kali jgn nk wat2 pandai kalo xtaw...hahaha...

KESAH LAPAN!!!

Sunday, October 3, 2010 10:06 PM Posted by solihin hasan 0 comments
hahaha..kesah pulak aku sebenarnye..skg nie wa tgk lu kecik besa kecik besa jer beb!!
lu jgn men gila beb!!haaaa...eh ape aku ngarut nie..haha..sje suke2, tensi kot org cuti sabtu ahad aku cuti sabtu..
haih!!pastu ade pulak yg smlm da janji arynie jumpe ckp " eyh sory lah beb smlm lupe dowh " wa pkir lu wa nye memb jer dol...kalo x da lame wa sound da..pastu ary nie actually sume nk cari pasal jer kot..haish..sabar da bertingkat2 da nie..hahaha..xpe lah korg nak cari pasal ker cari pasir ker lantak lah korg..tp jgn sampai salah gune lak eh..jgn sampai wa taji lu ke wa jek muke lu beb!!haaa..assalam,,,

senyum gembire..

Saturday, October 2, 2010 4:19 AM Posted by solihin hasan 0 comments
perlu ke sedih lame2??hah!!wasting!!hahaha..bek aku go through ke jalan yg aku nk pegi..so bia lah ape yg kat blkg tu nk jd,jd lah korg..kesah ape aku..perumpamaan itu bunyinya seperti sebuah roda..bila kau kat atas mmg lah seronok kene kan org..tgk bile aku kat atas pulak..haaa..rase lah pulak ape aku nk buat..hahaha..mase utk berlaku kejam sekarang..tp xde lah kejam sgt ape yg aku wat tu..sikit jer pon..ko nk marah ko punye pasal,ko nk sedih ko punye pasal..suke sgt kan sblm nie..hahaaaa..kte tgk sape yg akan merase nt..da lah malas aku nk lbeyh..krg ade org silap paham lak..lagi satu hal lak nt..

bertukar menjadi hijau

haaaa!!!!!gler lah..aku ase dalam mase seminggu lagi aku ley jadi makhluk hijau kot..hahaha
yelah sume beban datang dengan secare "bulk" kot..pergh banyak sangat, bukan sangat jer sangat2 da skg nie..
satu pon xstrt lg..memang kelam lah nt..da kalo kje kumpulan xkn nk strt sorg kot..naek lemak lah ahli group..
kalo xstrt lak bertimbon jadinye...haiyaa!!!wa lasa suda maw pingsan lorh kalo ini macam..keleja suma kena solang2 juga mula..mampoih lah wa gni..hah!!bertimbon,bertimbon!!!wahai para lec kasihanilah anak didik mu ini..hahaha..aku ase cm nk menjerit sekuat2 je skg nie..argh!!tp tu lah xberkemampuan..jp lg jiran kate ape lak..
hahaha..cmne lah aku nk wat sume kerje yg banyak tu dlm mase yg singkat..kalo duet ley lah abeskan dalam mase yg singkat...tp kje sume tu ley ker abes kan??
haaaaa..berusehe ajelah supaye berhasil..
hehe

tak puas hati

gile panas aty aku arynie..
janji mcm keling sial..kate mggu lepas pastu minggu nie pulak..
haish aku taw lah korg ade kuase kat ctu..
tp jangan lah sampai melampau tindas org bawah..
kire camne bg camne..
agk2 lah brother dunie dunie gak..
tp pkir org tepi gak..
jgn sampai jd kat korg bru korg trase..
mmg aku doakan korg xkn tenang lah..
macam siot jer prangai..
manusie nie kalo jumpe duet depan mate yg mule2 malaikat pon jadi bapak iblis..
aku mmg xpuas aty lol!!
wait n see lah..doa org terinaiya nie selalunya termakbul...
what the fruit lah korg..
huh!!!

berhari minggu bersama secawan kopi =P

kopi peneman aku pagi buta ni..
terlepas dari seksaan pelajaran sempat aku menjerang air..
kerana teringin mungkin untuk menikmati secawan kopi..
kerana hari yg aku jalani sangat tidak membenarkan aku berkopi walaupun sebentar..
puas seketika apabila dapat merasakan kopi panas..hehe..
lega pun ada selepas dapat berehat sebentar menikmati kopi..
mungkin esk tidak akan aku rasakan seperti ini kerana akan menjalani hari2 yg sibuk dengan tugasan..
dan mungkin juga banyak tugasan yg tertangguh sebelum ini..
hehe..itulah yg aku minati, menangguh segala kerja da melakukan semua nya secara pukal..
hahaha..cukup rasanya ini sahaja..kerana mengantuk rasanya berjaga lewat2 begini..

beraye di KFC

hahaha..ape lah aku nie..org laen sume sebok raye ngn family..
aku nie insan yg amat kejam aku rase..time2 raye tu lah aku wat prangai..
3 ary sebelum raye aku da xde kat umah..tlg abg aku g niage kat downtown..
balik semate-mate nk solat raye je..pg lepas subuh g kubur arwah abah yg da 13 tahun meninggalkan kami..
lepas siap2 ape sume g lah smyg raye kat surau kg tu..dekat jalan kaki jer..
dlm khutbah raye aku tertido..hahaha..gler kot aku xtdo 2 hari ikot abg aku niage..
naseb lah gaji die bagi banyak skit..hehe..lepas balik smyg tu aku igt nk tdo jer..ngntok gler2 kot..
baring2 jer lah aku dapat..dalam 10 minit jer mule lah sdare sepupu sepapat datang..
aku wat kering jer bring2..mls aku nk layan sbb yg datang tu tak kan aku maafkan sampai akhirat ape yg dowg wat..igt time raye tu ley maap2 cmtu jer..sory lah beb..melutut kat kaki aku pon belum tentu aku maafkan..
mulut aku mule terbukak nk ckp aku nk g kje kat kfc tu time lepas salam mintak ampun ngn mak..
aku rase time tu jer lah time yg baek kot..lepas aku cakap jer die pon ok jer..sbb mak kate hari raye ke-2 tu subuh2 lg dowg nak balik kg belah bapak tiri aku..aku xkn ikot punye sbb aku nie jenis memberontak..
aku cakap pon kurg ngn bapak tiri aku tu..so dowg kate ok aku pon cntct aje lah memb aku tu..
sbnrnye aku da lame kompem da ngn dowg yg aku nk kje tu..haha..rahsie jer dlu ngn mak aku da terdesak bru aku bg taw..masuk aje kul 12lbey sampai memb aku tu amik aku kat umah..bygkan lah aku ad kat umah xsampai 24 jam pastu blah tros..mmg org laen akan pkir bukan2 punye..tp lantak korg lah nk pkir ape pon janji aku xusik duet korg sesen pon..
time naek kerete on the way g serdang tu aku mule ase dri aku nie xde sape2..
sbb time aku nk blah tu rilek jer mak biar aku g..
lepas jer pade tu aku pon ape lagi..
bwk dri lah..sampai2 jer tros masuk kje..aku igt dapat kje yg xjumpe org..tgk aku kne jadi cashier...
pergh..menggeletar tangan aku..first time aku wat bnde yg luar dari jangkaan aku..
hehehe..yg bez nye kje kat ctu sume staff masuk kepale..hahaha..tu yg aku ok jer..masuk aje 3 ary aku kje aku mule biase dgn sume tu..kje xde lah laju ngn dowg yg da lame kje kat ctu..hehe..aku slow jer..
kje kat ctu xde lame mne pon..pejam celik pejam celik da nk abes kje..tp yg aku xkey trime tu dowg nye tradisi kje kat ctu..sape2 yg last kje akan di mandikan..bunyi mcm bez..tp ia sebenarnye mengerikan..bayangkan lah kne simbah ngn cheeze ngn mayonise..tu kalo dowg baek..kalo dowg jahat dapat lah bnde2 yg berbau yg susah nk hilang..nceb aku xkne..mule2 kne kejar gak ngn dowg..puas aku memboloskan dri..hehehe..tp kje ctu mmg bez mkn pon free hahaha..lps nie susah da nk dapat makan kfc free cmtu..kne bayar lah plak..kalo nk free kne g kfc tu jer lah..tu pon kalo ade lagi staff yg skg nie..hehehe..
ary last mmg aku ase mls jer nk blah pd ctu..sbb da bez kot kje ngn dowg sume..
aku dapat amik moment2 terakhir aku kat ctu..


oya membe aku nga posing..



hahaha..senyum skit gembire mkn freee...




nie plak najib..kesian kne kje smpai kul 2 pagi..


ape lah kowg wat tu..ish3..



haaa..yg nie akak yg kerek..muke nk ketat jer..

 

meniti sedikit kebahagiaan

10:59 PM Posted by solihin hasan 0 comments
mencari kemana hilang nya kasih 
rupanya ada dihadapan mata
bersangka buruk kepada kasih 
kerana hati pernah tersiksa
indahnya kasih tiba merasa
tatkala terdengar suara yang dikasih
syahdu di hati kian terasa

terima kasih atas pemberian itu
sudah lama menanti kehadiran kasih
kini aku mula mengerti erti kasih
terbayang sejenak wajah yang di kasih
memberi perangsang dlm meniti hidup
terdengar seketika suara yang di kasih 
terlintas sebak di pangkal hati

mungkin mereka mula merasa
aku yg kian menjauhkan dri
tidak berniat utk pergi
hanya mencari siapa dri
akhirnya sudah di sedari
tidak akan meluah kata
kerana ia akan menjamah masa
jalan mudah terus terlihat
itu sahaja yg mampu dibuat

selesai sudah pengujian ini
kini akan kembali ke jalan yg di ingini
berharap akan kekal sejati


hasil kasar -solihin hasan-

rugi ker aku???

Sunday, September 5, 2010 6:10 PM Posted by solihin hasan 0 comments
hmm..bile da jadi cam skg nie bru nk terfikir rugi lah ape lah..
hahaha..len kali pkir awl2..tp mmg ak da pkir awl2 da sbnrnye..so i've made my decission..
haaaa..keputusan ape ye??keputusan utk meninggal kan semua..
ape aje yg ad akn ak tinggalkan selama nye..
kesah ape aku da itu yg aku ase bgos utk aku..
lantak lah ape org laen nk kate..firstly aku ase aku da xde sense da nk jd romantis nie..
what the F...so stupid lah kalo nk jd baek jer..abes2 aku yg menyampah..
hahaha..bek g carik betine lg bgos ad gak yg aku dapat..
hahaha..ape yg ko nk ckp ker nk anggap ker lantak lah..
janji aku senang xde kacaw sape2 ok..
aku xkn nyesal pon ngn ape yg aku wat..lg lme aku kne lg lame ak sakit..
die bkn ade rse pon..kan??manusie kejam mmg xde perasaan..kan??
kalo setakat pandai berkata-kata xpyh lah..
u meet the wrong person ok..but i still hold my word till forever..
cause that is my style..im not a cold blooded person..
i will not regret what that i've done..
;

masih lagi tidak mengerti

Tuesday, August 31, 2010 5:20 PM Posted by solihin hasan 0 comments
dunia mengapakah kau berlaku sedemikian
apakah ini penghabisan ceritanya
mengapa harus jadi begini
aku masih tak mengerti
puas sudah membuat permohonan tiap hari
tapi mengapa jadi begini
haruskah kata-kata semua itu dipercayai
atau dibiarkan hanyut dalam masa
adakah aku yg bersalah
atau aku yg patut menyalahkan

perlukah hati itu berubah-ubah
mengapa harus begitu
tidak cukupkah dengan apa yg ada
atau hanya mencari perhiasan di dunia cuma
atau hanya mencari alat permainan hati
ikhlasnya hati sesuatu yg tersembunyi
adakah kasih boleh bertukar milik
mungkinkah itu akan terjadi
khabarkan ia dahulu
sebelum terjadi bencana diri

kemahuan itu segalanya fantasi
tapi mengapa kemahuan harus dituruti
adakah itu kehendak hati
ataupun akan menyesal diri
semaklah sedalam-dalam hati
supaya mengerti kehendak diri
mungkin ini sahaja yg termampu
berkata-kata meluah hati....

hanya satu yg aku minta

Monday, August 30, 2010 4:49 PM Posted by solihin hasan 0 comments
aku sedar
hadirnya aku hanya lengkapi dunia 
wujudnya aku tak dihiraukan mereka
kepulangan aku seperti suatu yg sia-sia
ketiadaan aku seperti tidak berlaku apa-apa
apa yg dicari masih tak aku temui
mencari sebutir permata yg dapat menyinari hati

aku sedar
mungkin ini denai-denai yg harus aku lalui
masih meniti di atas serpihan kaca
masih berpaut pada ranting yg berduri
keperitan masih menjadi makanan hati
kebiasaan menjadi pembakar rohani
hanya berharap hati menjadi sekeras 'diamond'
yg tak mungkin berkecai begitu saja

aku sedar
aku ini hanya penambah beban
berilah ruang utk aku mencari
supaya tidak akan lagi aku memohon budi
katakan lah dengan sejujur hati 
jika permintaan tak dapat dituruti
tidak setinggi gunung pemohonan aku ini
hanya merintis secebis belas bantuan
tak mengapa kalau menyusahkan
aku rela dengan cara aku sendiri

maafkan aku
mungkin seketika pertemuan nanti
tp hanya itu yg aku mampu
tidak akan aku berkata selalu
kerana biar aku pendam menjadi pembantu
biarkan aku sahaja yg tahu
kerana telah lama mengetahui semua yg brlaku
takkan lagi aku menambah
biarlah aku mencari haluan aku
hanya satu yg aku minta
restuilah aku........................

                                  









bebas seketika

Sunday, August 29, 2010 10:29 PM Posted by solihin hasan 0 comments
catat rekod, cukup smggu bantal aku di ganti dgn buku dan kertas2 nota..haha..
tu lah nk di cerite kan belajar..konon2 nye..sampai bku belajar aku..
puas giler aku arynie lepas beban sekejap jer la..
lepas nie xtaw bape banyak lagi tez kawin2 nie..
hahaha..sume nk kembar2 jer..hadoi!!pening gak pale sbb kitaran tidow ak da tunggang terbalik..
bgun2 jer dari tdow trus bkak bku..nk wat cmne da stdy laz2 minit tu lah jd nye..
abes jer jwb pergh otak aku rase freeee giler2..tp soalan tu xtaw lah sng ke x..
sbb aku ase ley jer jawab td..siap kuar plg awl lg..hahaha..
tp xtaw lah lec tu ase aku ley jwb ker x..jnji ak da jwb..xde tggal2..
so da lepas dr seksaan2 yg teramat kne lah merehatkan dri..
hehehe..mlm di telah dicadangkan oleh popo utk pergi memancing di kole perlis..
huhu..lme sgt ak da xg mancing ngn die..mule2 bakar2 jer die..tgk2 tros ajak lak td..
hehehe..best2!!ary nie mase utk lupekan segale beban..esk2 jer pkirkan utk beban tu sume..
mood: bergembira!!!


selama mana kite bersame lagi lama kite akan berpisah

Saturday, August 28, 2010 4:55 PM Posted by solihin hasan 0 comments
biarlah hati sakit xmengapa kerana xkemana sakit hati tu kalau nk dibanding kan mase kite utk bersame..
esk luse eloklah sakit tu..kemane je nk bawak diri kalau akhir nt ke situ juga yg kite pergi..
so simpanlah memory indah itu selagi masih ada mase..
kerana masa yg ad utk bersame sgt terhad jadikan lah semua kesakitan itu sebagai penceria hari
walaupun itu semua adalah kesakitan belake..
senyumlah bile menerima keperitan kerana kepahitan di dunie adalah seketike..
sudah tertulis jalan hidup aku seperti itu seharusnya aku terima seikhlas hati..
mencari teman sgtlah mudah sekiranya teman utk bergembire dan akan mendapat kepayahan 
apabila mencari teman tangis kerana sudah menjadi hukum alam sebegitu..
hari ini mereka semua tertawa dgn apa yg mereka ada..dan aku hanya mampu menahan sebak apabila aku xseperti mereka yg boleh tertawa kerana aku xpunya apa utk menjadi bahan bergembira..
menjadi keras hati dgn semua yg telah terjadi..kerana diri ini sebenarnya lemah dalam menghadapi dugaan..tp apakan daya hanya 1 tempat aku mengadu..
mereka-mereka yg sepertalian darah dgn aku mungkin tak mengetahui apa yg terjadi pada aku dari dahulu hingga kini..kerana aku ini hanya seperti satu serpihan kain yg biasa kepada meraka..mungkin mereka anggap aku telah kuat utk menghadapi dunie luar..
tika ini aku sentiasa dalam keadaan pedih kerana terpaksa menelan segala kata yg pedih setiap hari dan melihat keterpaksaan di raut wajah mereka..tidak mengapalah kerana aku sudah kebal dgn segala kepedihan ini..lakukanlah sesuka mana kalian mahu lakukan kelak semua itu akan menjadi pembakar semangat kepada diri aku nt..teringat kata2 emak "biarlah apa org nk buat kat kita,selama mana kite bersame dgn dorg lama lagi kite akan berpisah dgn dorg''..kata2 yg keluar apabila dia menelan keperitan hidup dgn keadaan sekeliling..mungkin mereka tidak sedar pada masa ada nya kite bersama mereka, dan akan menyesali bila sudah hilang bayang ini dihadapan mereka..begitulah realiti manusie..

biarkan saja ia berlaku dengan cara mereka

Thursday, August 26, 2010 4:28 AM Posted by solihin hasan 0 comments
Sepanjang perjalanan bersame mereka aku hanya mampu berdiam diri dan hanya mampu tersenyum kepada mereka yg mungkin merasakan diri mereka itu sangat gah di dalam dunie tika dan masa ini..
apa yg keluar dari kata2 mereka hanyalah angkuh dan sombong sahaja..
mungkin kah aku masih setia bersama mereka pada masa hadapan..
aku hanya mampu membiarkan cerita itu terus mengikut aliran nya kerana kurang keupayaan untuk menandingi mereka sungguhpun aku sedang mendapat sedikit demi sedikit kejayaan..
mungking kan ini semua dugaan terhadap seorang insan seperti aku..
aku berharap supaya kekuatan dan ketabahan hati ini menjadi pendorong semangat kepada aku untuk meneruskan perjalana yg sentiasa berliku-liku ini..
harapan aku supaya meraka ini sedar akan kelakuan kamu semua wahai peneman perjalanan ku..
aku hanya mampu berdoa supaya diberikan kekuatan untuk menempuh hari2 yg mendatang walaupun aku sudahpun mengetahui apa yg akan terjadi kelak..
ini hanyalah sedikit coretan buat sang peneman perjalanan ku ini..
pengalaman telah mengajar aku supaya berdiam diri dan mengikut sahaja keadaan yg sedang berlaku walaupun di dalam hati ini hanya tuhan sahaja yg tahu bagaimana perasaan aku ketika bersama kalian..
terima kasih atas jasa-jasa kalian dan aku telah terhutang budi kepada kalian semua..

cuti-cuti Malaysia..=))

Wednesday, July 14, 2010 1:18 AM Posted by solihin hasan 0 comments

Bercuti??hahaha..tu lah yg bermain kat dalam kpale sume student ble da dapat duet pinjaman masuk..
ble da dapat cuti lgsg xingat dunie..dunie tu cam kecik aje, ase cam ley pegang je..ak pn termasuk lah gak dalam 
golongan nie..kali nie bkn main lagi ak enjoy..sampai ke Langkawi tuuu..ikot kawan pnye pasal..hmm..
terjebak ak dalam sume nie..skg nie nk nyesal pn da xley duet pon da abes da balik da pon..so biar je lah..
ble da dapat bercuti tu ape lagi..nikmat tu ak gne kan lah dgn sebaik mungkin..sepanjang hari berjalan..
sampai kedai pn tutop lah ak ngn membe2 laen jalan..abes separuh Langkawi ak pusing..by the way, percutian bersame membe2 tu mmg best lah..hari pertame sampai2 jer kat langkawi tu ape lagi chek-in resort lah..
hahaha..first time msuk langkawi pening pale nk cari jalan..resort menginap berjename Tanjung Malie Resort..
xde gamba lah lak sbb excited sgt time sampai langkawi tu..after chek-in xtvt pertame adalah makan..dr strt nek feri kot perot ak xisi ape2..ble da sampai, ternampak lak restoran mamak..mencube nasib kat kedai mamak tu..
selesai makan jer komplen pon sampai..'ape lah kedai mamai nie bapak xsedap die masak dah lah mahal lak tu rugi makan kat cnie'..hahaha..biase lah manusie kan mne penah rase puas aty dengan ape yg dorg dpt..tp ak lak laen, ape yg ak jumpe ley aje masuk dalam tekak nie..hahaha...itu lah kelebihan solihin apebile sedang kelaparan..=))..selesai makan mencari destinasi seterusnya iaitu Cable Car..xdpt nk ceritekan cmne, ak cume ley tunjukkan dalam pix nie..

haa..cuak kot dok dalam cabel car tu...


view dr tempat stop pertama..

haaa..posing skit..=))

okeh..cukop2 kat cabel car tu..kalo nk upload sume mmg xabes page nie..hehehe..
lepas cabel car tu pusing2 lak kat taman geopark tu..ape lagi mencari lah ape saje yg rare kat ctu..yg xde kat arau nie..mate ak da terjatuh aty kat beg sandang..banyak kali kot pusing kat ctu..mne lah taw tbe2 nampak yg lagi cantik ker..laz2 xde..so beli jer lah,harge pon xde lah mahal sgt..berjalan2 keliling geopark..

mari belajar geologi!!!hahaha..
haaa..cun x???pix nye..bkn orgnye..hehehe..

sesi soal jawab???
haa..mmg puas jalan lah kat ctu..da abes jalan g mandi air terjun lak..ak xbrape minat lak nk mnd kat laut nie..sbbnye leceh kot nk kne mnd air bersih lak lepas tu..so, ble da syah ajak g air terjun ape lagi"jom2!!"..


haa..melihat air yg sedang terjun..hehehe..

da habis mandi mande balik lah..letih yg tersangat2!! kot..msuk jer bilik terbaring teros kat atas katil..letey kot jalan banyak sangat..hehehe..xlame lepas tu nk kua lg..mate ak da berat gler dowg let lg ajak kua..huh!!nk xnk ikot gak lah..hehehe..fuhh!!xlarat nk cite da nie..banyak sangat2!!hehe..janji ak da pusing pulau langkawi..so sem depan destinasi laen pulak..hehehe..








OpPsSs!!! tertdo sudaH..hahaha..

Sunday, July 4, 2010 9:16 PM Posted by solihin hasan 0 comments
ary sabtu malam ahad..berlepas dr tg malim ke arau..huh!!!
perjalanan yg memenatkan...
tp nk wat cmne nk xnk kne balik blaja..
diploma xabes lg..
sblm bertolak da kne motivasi sampai naek basi lah ak nie..
hehe..
g stesen kretapi mak ngn bapak tiri ak anta sbb tggu abg ak nk anta
xamk2 gak..bola nye pasal lah tu..
btw GERMAN menang semalam..
hehehe..
tren sampai jer ak brkejar2 nk msuk tren..
takot kne tggal lah kate kan..
hehehe..
da naek jer kne dok sebelah apek mne ntah nk g alor setar..
ntah ape yg bini die memekak ntah mlm tu..
huh!!! menyirap gak..tp ak abaikan ajer..
dduk pnye dduk ak tertdor..
tren benti aje ak sedar..
hehehe..
tp ble da siang cmtu xtaw ngape mate ak berat lak nk bkak..
hehe.. maklumlah sejuk..mmg best lah tdo..
dlm aty kate xpe2 jap lg sedar kot kalo sampai kat arau tu..
tdo skejap..ble sedar jer ak tgk sume dak2 uitm da xde..hahaha
cuak jap..g toilet cuci muke tnye uncle yg lpak kat pemisah antare gerabak tu,
die kate arau da lepas da adk..
kalo u nk terjun pon i xbg..
hehehe..
terpakse ak tggu stesen lg 1 jer..
pdg besar..smpai2 jer ak da cuak gak...
tkot xde lak tket..
haha..
nsib lah ad..huhuhu..kalo lah ak xsedar lg kompem lps hatyai..
hehehe..
lpas nie xkn ak tdo lg da lme2 dlm tren tu..
huhuhu..

enough

Tuesday, May 18, 2010 7:34 PM Posted by solihin hasan 0 comments
suda lah solihin..cukup2 lah tu..xpaya nk igt2 da..
stop it..kalo d igt pn xde paedah nye lg da..hahaha..
so go away u shit!!!!
dont make a near frensip wit me again..

go home today..=))

Wednesday, May 12, 2010 12:34 PM Posted by solihin hasan 0 comments
 arynie kul 6 ptg ak akn meninggalkan umah sewe ak nie..
n ak ase sem depan jer lah dtg umah sewe nie blik..
nk xnk kne blik sbb ak da jnji ngn kwn ak kn kne la blik..
kalo xblik krg ad lak yg xnk ngaku lawan da lepas nie..
org kate "HOME SWEET HOME" kalo dowg smpi umh dowg..
tp npe ak xase cmtu pn??why??
hmm..ntah lah ak pn xtaw lah..
ary nie akn ak tgl kan kenangan d cnie da ak akn berlalu pulang ke tmpt lahir ak..
byk gak kenangan sem nie yg ak ad..
seronok ad..
sedih ad..
balance jer ak ase sume kenangan ak tu..
by the way time kaseh lah kawan2 yg da menjadi pelakon dlm cte ak n mencerie kan cte idop ak..
yg ak akn igt tu mmg sampai ble2 lah ak simpan..
baek ke buruk ke ak akn igt..
hahaha..
idop nie kne ad cerite gak kan..
jgn biar plane aje cerite idop kte nie..
nt jd bosan lah nt..
crite ak sem nie ad cm bez skit..
mule da nk mencari penyeri idop..
maklumlah umo da msuk 20 da pn..
trase da dri nie da tue..
ahhahaha..
da lme ak xase aty ak berseri2 nie..
hehe..
tp ak terpetik salah bunge lah lak..
bunge kali nie bunge yg amat sukar lah..
adoi..
sekse ak cmnie..
hehehe..
tp yg pelik nye ak mulot die mmg benci ngn ak nie..
tp ble msj2 tu pnye lah syg kat ak nie..
hehehe..
da2 xley cte lbey2 rahsie..

arynie nk balik tp brg 1 ape pn ak xkemas lg nie..
hahaha..
bese lah solihin nie mmg ske wat kje last2 minit..
kurg kerajinan utk membuat awl2..
ak pn xtw nk bwk ape sbnrnye..
beg ak kecik aje pown..
hehehe..
cuti nie ley lah ak jmpe ank buah ak yg bru tu..
time bru kua jer ak tgk die..
skg nie da 4 bln da die..
kompom die xtaw ak nie sape..
haha..
yg penting ak kne balik..
sbb kwn2 ak da anta surat utk kem tu..
korban lah sikit..
lesen ak sem depan lah ak amk..
tp ak ase xkn sempat ak nie dpt lesen tu..
coz sem depan ak akn jd mnusie yg plg sbok..
ngn stdy lah..
coz i wanna get a good certificate..
hehehe..
k lah jmpe lg dlm beberape bulan yg akan datang...
bye2..

ketike berade d tengah2 mlm dan pagi

Tuesday, May 11, 2010 5:19 AM Posted by solihin hasan 0 comments
pagi nie ak nk merapu..
tdow pn xley ape lg aktiviti bese lah kalo jd burg antu nie..
lgpn ak da xlme da dpt on9 nie..
esok2 da nk blik umah da..
so xde lah internet2 nie..
n akn mati lah ak xde internet..
hahaha..tu lah da bese kan idop ngn internet..
tu lah padah nye..

biarkan semue itu jd dugaan,..bg ak nie idop susa lak..
kat cnie sng jer..tgk lah kat umah nt..sume ak kne crik sndri..
xdpt lah ak mengisi kemahuan aty..
hehehe..
ape lah nceb ak blik umah nt..
terperok kah ak dalam umah or ak akn mencari pekerjaan yg dikenali sbg
''part time''
kalo ad rezeki..
tp ak mmg desprate sgt2 kot nk kje nie..
xsggup da dok umah tu..
2 bulan beb!!tencen kot..
mkn tdow jer kje..
hahahaha...

sbnrnye ak mmg suke nk blik umah..
tp tu lah kalo ad kat umah pn watpe dok ngabehkan boreh jer..
xsdp gak kalo cmtu..
aty nie actually rindu sgt3!! kot ngn mak ak..
hehe..tp tu lah ego ak nie gle tahap gaban..
hahaha..
xtaw npe ak jd cmnie..
ape yg ak nk pn ak xtaw..
nk kate xdpt da dpt da..
tp xpenah puas ngn ape yg ak dpt..
hmm..

then kalo ak blik umah ak nie cm da jauh skit da ngn fmly ak..
lg2 mak ak da kawen bru nie..
hmm..adk2 ak mmg lah ok jer..
dowg tu xtaw pape..
tp ak nie cmne???ad sape pduli ker???
xde kot ak ase..
kalo ak ckp cmtu kat mak ak mst die ckp
"oyem kan da besa, pandai2 lah jge dri"
mmg la ak da besa da pndai jge dri..
tp kdg2 tu nk gak ak ase cm fmly org laen..
tgk dowg tu bhgie jer ngn fmly dowg..
ak nie cmtu gak lah fmly ak..
nothing gonna change..
nk tggu smpi adk2 nie sembur abg2 n akk2 yg xpenah seda2 tu kan???
bru nk seda kan??hmm..ntah lah..
ak pn xtaw cmpi ble sume nie..


moOd kne TinGgal..hahaha..

Monday, May 10, 2010 8:13 PM Posted by solihin hasan 0 comments
ary nie sume org nk alek umah..
ak jer yg xnk alek..
xtaw lah npe ngn ak nie org nk alek ak xnk plak..
tp ble da kne tggal bru lah trase nk alek..
hehehe..

pkir2 kan mmg ak xnk blik tp nk wat cmne ad membe pon nyusah kan jer..
ble jauh dr fmly ak ase cm xde ape2 jer..
xmcm org laen sonok jer nk alek umah..
tp ak rlek je xnk alek umah..
ape kne ngn ak nie..ak pn xtaw lah..



haha..menampakkan perasaan ak yg kne tinggal nie..
agk kecewa sedikit da sedeyh pown ad..
yelah da tggl sowg2 kat umah sewe nie..
ley gler kot xtaw nk wat ape..
tp ak berjaye membeli tket utk alek gak..
nk wat cmne kalo ak xalek nt membe ak kate ak wat taik lak..
hehe..
nie lagi 1 kes..bengang kot..agk2 lah wahai kawan asl lah korg nie cam siot jer..
len kali bg taw lah awl2..
jgn da kompem bru nk bgtaw..
bincang x ape x tros kompem..
nk wat camping reunion..
pastu g ngn pompuan lagi..
hmm..korg xtaw ape yg ad kat cne tu..
ak taw korg nk wat pe..
tp tlg lah jgn wat bnde yg bkn2 nt..

p/s: sbr je lah solihin..kwn nye pasal ko korban..mne taw len kali dowg lak..

kembali mengupdatekn dri..hehe..

4:32 AM Posted by solihin hasan 0 comments
da lme wujud blog ak nie..tp tu lah..org malas nk wat cmne..byk bende nk wat lah kate kan..hehe..
nie adalah post yg menjadi kali nie..dlu nk post tp cm xyakin jer nk wat..hahaha..org nk wat ak pn nak wat gak..
first of all..
mencoret die atas blog ini adalah 1 care mnulis diari sbnrnye...
so org len xley bce lah ptot nye..
haha..da nk wat gak kn kne lah bg org bce..
nk mule story mory nie kne lah bg taw sape ak nie..
krg org igt ak nie 'ghost' lak..
hahaha..ak nie human being yg bergelar mohd solihin..
baek jer nme tu..sme lah dgn org nye..nme tu da mnyatekan segalenye..
cewah puji dri sendri plak..bese lah da xde sape nk puji dri kte nie kte jer lah yg puji..
hehehe..nk jd cter ak nie org nye bese2 jer..in the middle..simple2..
ak skg nie sbgai student..blaja pn dlm m'sia jer...nk terbang xpandai..
bhse omputeh tu lah yg ak xske..tp msuk u amk civil..mmg tersekse..
ltr blkang fmly ak pn bese2 jer..ak ad 8 org adk bradik..yg no6 kua tu nie lah solihin..
bapak ak da lme xde..lme kot dri ak tadika lg..huuu~~tp nk wat cmne da ALLAH lg syg kat die..rele xrele kne lah trime..lumrah hidop..tp skg da laen da..mak ak da kawen bru..ngn pak aji tokey ikan keli..
hahaha..jodoh xkenal mase..kan??hehe..adk bradik ak nie seimbang..4 laki 4 pmpuan..
yg besa2 sume da ade hidop dowg msing2..tgl lg 3 org jer lg yg nga usehe nk brjaye termasuklah ak..hehe..
hmm..kalo nak taip sampai ble2 pn xkn abes kot cter ak nie..haha..
utk ringkasannye ak nie sorg yg pendiam..dr kecik lagi ak nie mmg susa nk interaksi ngn org yg ak kurg kenal..walaupon org tu sedare ak..hehe..da cmnie nk wat cmne..trime jer lah..
lg 1 ak nie agak cepat panas..tp kdg2 jer kalo da melampau sgt da xthn sgt ak ase mmg ak meletop..
jge2 jer lah..jgn sampai jd mangse..
lg ak nie sorg yg agak pendendam..ak akn igt sampai ble2 ape yg org da wat kat ak..
wat mse skg nie ak nga stdy lg..blaja kat uitm arau perlis..d atas dasar dendam juge lah ak msuk uitm..
sbb ak nk tunjuk kan yg ak nie akan berjaye..akan ak ngange kan mlot org yg xabes2 ngumpat kate ank yatim nie susa nk jd org..haha..itu sume dusta belake..blaja kat uitm nie amk coarse civil engineering..sbb ak dlu dr sek teknik..bdk awam..nceb dapat civil gak..kalo xdpt xtaw lah ak skg nie blaja ape..
hehehe..idop sbgai student mcm2 ak ase..susa senang pahit manis..sume ad..macam2 ada..hahaha..
lg 1 perangai ak nie org susa nk kenal..haha..sbb ak nie xbyk cakap..
kdg2 org igt ak nie sombong gler..pdahal ak nie pemalu gler..hahaha..
sukan tu mmg ak minat..tp tu lah kalo da blaja bnde engineering nie payah lah skit..lg2 ak yg pendiam nie..amat lah sukar utk mencari kawan...so xde lah bersukan..sukan atas katil aje..kuak lentang tiap2 ary..
kje ak kat uitm nie blaja jer..tp ad gak aktiviti sampingan skit2..kne lah enjoy..xkn nk blaja jer..boley mereng nt..hehehe..tu jer lah kot psl ak nie..
xde mnde da ak nk kate..
continue later..